Marko Hautala: Unikoira

Osta kirja itsellesi

Joonas tekee tylsää duunia yliopistolla. Iltaisin hän käy eidolon-terapiassa luotaamassa mielensä syvyyksiä, hakemassa sisältöä elämäänsä, jossa on tyhjää raskaan eron jälkeen.

Terapiassa Joonas ihastuu sen vetäjään Aliisaan ja alkaa nähdä unia kummallisesta koirasta. Se on kehitystä: koira on selvästi outoudestaan huolimatta voimaeläin, jollaista terapiassa haettiin, ja josta Joonas voi saada oppaan elämäänsä.

Joonaksen elämässä tapahtuu myös terapian ulkopuolella. Uusi pomo, joka on pistänyt yliopistolla kuvioita uuteen uskoon, alkaa käyttäytyä huolestuttavalla tavalla. Vanha paras kaveri Jyri palaa kuvioihin, eikä tapaaminen ole täysin miellyttävä.

Marko Hautala on rakennellut kiehtovan tarinan, jossa Joonaksen kansanopistoterapia on melkoinen kauhun lähde. Tarinalla on mielenkiintoinen historiallinen puolensa, joka kietoutuu näppärästi nykyhetkeen. Mikä parasta, välillä todellisuuden pettäessä hieman hämäriksikin heittäytyvät tapahtumat selitetään lopussa varsin tyydyttävällä tavalla, eikä lukijaa jätetä liiaksi pohtimaan, mitä kirjassa itse asiassa tapahtui. Unikoira on jälleen hieno ja jännittävä romaani Hautalalta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...