Arja Mäkinen: Vaiettu rakkaus : elämää toisena naisena

Vaiettu rakkaus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Arja Mäkisen naistutkimukset jatkuvat. Hänen edellisistä kirjoistaan Meidän kesken käsitteli naisten välistä ystävyyttä ja Vanhoja piikoja ja vapaita naisia taas naisia, jotka jostain syystä elävät yksin. Nyt ovat vuorossa naiset, jotka ovat toisia naisia, ovat suhteessa varatun kanssa.

Jokaisella on jonkinlainen mielipide naisista, jotka ovat suhteessa varatun kanssa. Tässä kirjassa puhuvat ne naiset, jotka siitä parhaiten tietävät. Mäkinen on jälleen haastatellut joukon naisia ja kirjoittanut kirjan, joka on mielenkiintoinen kenen tahansa luettavaksi.

Ääneen pääsevät ne naiset, jotka ovat sinkkuja ja joko tahtomattaan tai tieten tahtoen suhteessa varattuun mieheen. Mukana on myös naisia, jotka ovat itsekin varattuja, mutta siitä huolimatta tai sen takia ovat lähteneet vaiettuun rakkauteen.

Kirjassa käsitellään monia syitä, miksi näin on ja mitä naiset siitä ajattelevat. Miksi lähdetään suhteeseen, josta on vaiettava ja mikä on pidettävä salassa? Kuinka sellainen suhde toimii ja mitä se vaatii? Onnistuuko salailu ja entä jos ei onnistu? Suurimpana syynä vaikuttaisi olevan seksin puute, jota lähdetään paikkaamaan muualla, rikkomatta perhettä. Suurta rakkauttakin on ilmassa, mutta lasten takia perheitä ei haluta hajottaa.

Vaiettu rakkaus on hyvin jaksotettu, kertomalla eri tapauksista ja käsittelemällä asiaa joka kantilta, ilman minkäänlaista tuomitsemista. Lopussa on loistava luettelo lähteistä.

Rakkaudesta voi joskus vaieta, mutta tästä kirjasta ei.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...