Arja Mäkinen: Vanhojapiikoja ja vapaita naisia

Vanhojapiikoja ja vapaita naisia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ennen oli häpeä, jos oli vanhapiika. Oli uskomus, että ei kelpaa kenellekään ja kun jää itsekseen, neiti-ihmiseksi, on kaiken suvun piika.

Vanhojapiikoja ja vapaita naisia kertoo naisista, jotka asuvat ja elävät yksin ja ilman lapsia. Yhden hengen talouksia on enemmän kuin ennen.

Arja Mäkinen on kirjoittanut tämän kirjan väitöskirjansa pohjalta. Hän on haastatellut joukkoa naisia, jotka kertovat millaista on elää yksin. Millaista se oikeasti on ja millaisia ovat kaikki uskomukset. Onhan lähes aina ajateltu, että naisen kuuluu löytää puoliso ja saada lapsia.

Mitäs jos nainen elääkin yksin? Onko hän itsekäs vai onko hän se, joka ei kelpaa. Onko hän kovaluonteinen kun ei halua lapsia? Mukavuudenhaluinen, joka kuorii vain kerman päältä. Kuinka on seksin laita – eikö hän tykkää ollenkaan vai onko hän vaarallinen kaikille parisuhteessa eläville?

Kirja kertoo varsin elävästi siitä voiko olla nainen, jos ei ole äiti ja vaimo. Haastattelusitaatit tuovat kirjaan lisää potkua. Niin, ja tämän kirjan voivat lukea myös äidit ja vaimot sekä miehetkin, sillä kyllä se murtaa käsityksiä.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...