Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Vauhtiässät Max & Olivia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vauhtiässien seikkailu on Tatu ja Patu -tekijöiden Sami Toivosen ja Aino Havukaisen esikoiskirja vuodelta 1997. Tekijöiden kerättyä mainetta myöhemmillä teoksillaan, esikoinen on katsottu parhaaksi julkaista uudestaan.

Hyvä niin, sillä se ei ole mikään hävettävä harjoituskappale, vaan vallan mainio ja perinjuurin absurdi tarina Nurinmaasta, jota vaivaa ongelma: nurinmaalaisilla ei ole isovarpaita, joten he ovat toivottoman kömpelöitä. Olivia ja lohikäärme Max lähtevät etsimään ongelmaan ratkaisua…

Sami Toivosen piirrosjäljen tunnistaa, hahmojen tyyli on samankaltaista kuin myöhemmissä kirjoissa. Muuten kuvitus on tyyliltään erilaista, vähemmän pikkutarkkaa kuin Tatu ja Patu -kirjoissa ja maalauksellisempaa. Tarina on sentään täysin päätön. Olivia ja Max etsivät ratkaisua nurinmaalaisten isovarvaspulmiin oudoista paikoista ja lopulta ratkaisuun päästään hieman yllättävällä tavalla.

Vauhtiässät Max & Olivia ei ole Tatu ja Patu -kirjojen tavalla erinomainen kirja, jota selailisi ihmetyksen vallassa, mutta hulvaton lasten seikkailu se on, ja hurmasi meilläkin kolmivuotiaan tyystin kertaheitolla.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...