Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Vauhtiässät Max & Olivia

Osta kirja itsellesi

Vauhtiässien seikkailu on Tatu ja Patu -tekijöiden Sami Toivosen ja Aino Havukaisen esikoiskirja vuodelta 1997. Tekijöiden kerättyä mainetta myöhemmillä teoksillaan, esikoinen on katsottu parhaaksi julkaista uudestaan.

Hyvä niin, sillä se ei ole mikään hävettävä harjoituskappale, vaan vallan mainio ja perinjuurin absurdi tarina Nurinmaasta, jota vaivaa ongelma: nurinmaalaisilla ei ole isovarpaita, joten he ovat toivottoman kömpelöitä. Olivia ja lohikäärme Max lähtevät etsimään ongelmaan ratkaisua…

Sami Toivosen piirrosjäljen tunnistaa, hahmojen tyyli on samankaltaista kuin myöhemmissä kirjoissa. Muuten kuvitus on tyyliltään erilaista, vähemmän pikkutarkkaa kuin Tatu ja Patu -kirjoissa ja maalauksellisempaa. Tarina on sentään täysin päätön. Olivia ja Max etsivät ratkaisua nurinmaalaisten isovarvaspulmiin oudoista paikoista ja lopulta ratkaisuun päästään hieman yllättävällä tavalla.

Vauhtiässät Max & Olivia ei ole Tatu ja Patu -kirjojen tavalla erinomainen kirja, jota selailisi ihmetyksen vallassa, mutta hulvaton lasten seikkailu se on, ja hurmasi meilläkin kolmivuotiaan tyystin kertaheitolla.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...