Kim Thúy: Vi

Vi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vi on vanhempiensa ainoa tytär ja siksi kallisarvoinen – jo nimi Bảo Vi tarkoittaa ”arvokasta pikkuruista”. Vi pakenee Vietnamista venepakolaisena äitinsä ja veljiensä kanssa Kanadaan. Äiti ja veljet sopeutuvat kaikella vietnamilaisella tarmokkuudella elämään Kanadassa, mutta Vi ei löydä paikkaansa niin helposti.

Kim Thúy kertoi perheensä tarinaa jo edellisessä Ru-teoksessaan. Tämäkin kirja kertoo Thúyn omista kokemuksista: ei taida olla kovinkaan rohkea näkemys lukea Vi ainakin suurissa määrin Thúyn omakuvana.

Varsinkin äidin suunnalta tulee kovasti painetta elää perinteiseen tapaan konservatiivisia vietnamilaisia arvoja noudattaen – niinkuin veljet tekevät. Vi ei kuitenkaan sopeudu odotuksiin, vaan opiskelee tulkiksi ja sitten juristiksi ja päätyy kiertelemään maailmaa ja siinä sivussa tuottamaan häpeää ja pettymystä vanhemmilleen.

Run tapaan Vi on pieni, lyhyt romaani. Sivuja on niukasti ja tekstiä vähän, mutta niin vain Thúy onnistuu vähällä kertomaan paljon.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 867 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...