Gregory Maguire: Noita : Lännen ilkeän noidan elämä ja teot

Osta kirja itsellesi

Ihmemaa Oz on lastenkirjallisuuden klassikoita. Gregory Maguire on tarttunut klassikkoon ja täydentänyt tarinaa. Alkuperäisessä tarinassa Lännen paha noita on vain sivuhahmo, pahis Dorothyn päihitettäväksi. Mutta miten noidasta tuli paha? Se selviää tässä kirjassa, joka seuraa noidan elämää synkästä lapsuudesta yksinäiseen aikuisuuteen.

Noita on mainio aikuisten fantasiakirja (lastenkirja se ei missään nimessä ole, vaikka kirjasta tehdyn musikaalin perusteella niin saattaisi kai uskoa). Nokkela ja humoristinen kirja käsittelee vakavia aiheita: hyvän ja pahan alkuperää, uskontoa, perhettä, ihmisoikeuksia, itsevaltiaiden asemaa… Viihdyttävä kirja antaa paljon ajattelemisen aihetta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

3 kommenttia

  1. Pahus, olit jo vinkannut! Luin juuri Sammakon suomeksi kustantamana, ja hurmaannuin.

    Jos ei haittaa, että tietää kirjan väistämättömän loppuratkaisun jo etukäteen, tämä on mukavan radikaali, vaihtoehtoinen johdatus siihen samaan loppuun.

  2. Joo, moochasin ja luin tuon jo hyvän aikaa sitten – ja pahasti jälkijunassa ulkomaalaisin nähden, USAssahan tuo on ollut iso hitti jo pitkään. Siitähän on musikaalikin (joka on kuulemma ihan erilainen ja aivan toisella tavalla lapsille sopiva kuin kirja).

    Vaan Yhdysvalloissa Ihmemaa Oz taitaa olla muutenkin paljon suurempi suosikki kuin Suomessa… Siksi kai suomennoskin on saatu vasta nyt.

  3. Moochasin juuri lisää Maguirea: Confessions of an Ugly Stepsister. Katsotaan, josko siitä irtoaisi vinkki myöhemmin. Kaverini ainakin kehui muutakin tuotantoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...