Miksi Suomi on Suomi

Tommi Uschanov: Miksi Suomi on Suomi

Tämä vuonna 2012 ilmestynyt kirja on kolmas osa trilogiaa, jonka muita kirjoja en ole lukenut. Eipä haittaa, kyse on toisaalta täysin itsenäisestä teoksesta. Tässä kirjassa Tommi Uschanov pureutuu suomalaisuuteen: mikä tekee Suomesta lopulta Suomen? Miten Suomi eroaa – hyvässä tai pahassa – muista maista? Kymmenisen vuotta sitten julkaistu kirja... Lue koko vinkki »
Toivon politiikka

Veronika Honkasalo: Toivon politiikka

Kansanedustaja Veronika Honkasalo esittelee tässä lyhyessä kirjassaan itseään ja maailmankuvaansa. Koska Vasemmistoliitto on se seksikkäin vasemmisto, päätin lukaista tämän kirjan. Siitä huolimatta, että kirjailija vakuuttaa tämän teoksen edustavan vain hänen kantojaan, eikä puolueen, koko kirja on kuin tiivistelmä kotimaisen nykyvasemmiston maailm... Lue koko vinkki »

Lena Andersson: Svean poika : kertomus kansankodista

”Tämä on kertomus ruotsalaisesta 1900-luvun ihmisestä. Säröttömästä miehestä, joka oli kuitenkin pahasti jakautunut ja muistutti siis yhteiskuntaa, jossa asui ja jota muovasi.” Ragnar Johansson on syntynyt vuonna 1932, hänen äitinsä Svea juuri 1900-luvun alussa – kirjan päähenkilö Ragnar on siis kirjaimellisestikin Svea-mamman poika, hän edustaa ... Lue koko vinkki »
Mahdollisuuksien maa

Bernie Sanders: Mahdollisuuksien maa : Yhdysvaltojen vaihtoehtoinen tulevaisuus

Amerikassa kaikki on suurempaa paitsi sosialismi, joten oli yllättävää, että itseään ”demokraattiseksi sosialistiksi” kutsuva senaattori Bernie Sanders pääsi vuosina 2015–2016 Demokraattien presidenttiehdokaskisassa niin pitkälle kuin pääsi. Koska arvioin vuosi sitten presidentti Donald Trumpin vaalimanifestin, otin luettavakseni myös tämän Kirsima... Lue koko vinkki »
Success and Luck

Robert H. Frank: Success and Luck : Good Fortune and the Myth of Meritocracy

Robert H. Frankin Success and Luck: Good Fortune and the Myth of Meritocracy on taloustieteilijän tietokirja, joka pyrkii argumentoimaan, että ihmisen menestys on riippuvaisempi ulkoisista tekijöistä kuin tämän sisukkuudesta. Tämä kirja on kirjoitettu Yhdysvaltojen kulttuuri mielessä, koska siellä on vallassa ajatus, että amerikkalainen unelma y... Lue koko vinkki »
Huono-osaiset

Juho Saari: Huono-osaiset : Elämän edellytykset yhteiskunnan pohjalla

Juho Saaren Huono-osaiset : Elämän edellytykset yhteiskunnan pohjalla on akateeminen tietokirja, joka pyrkii kertomaan, miten yhteiskunnan pohjalla eläviä tutkitaan ja mitä heistä on havaittu. Luulin alussa, että tämä oli perusteellinen tietokirja aiheesta, mutta kirja onkin rajattu tutkimaan suomalaisen yhteiskunnan kaikista syvimmässä kurjuude... Lue koko vinkki »
Luonnon laki

Kari Hotakainen: Luonnon laki

Maalämpöyrittäjä Rautala ajaa hurjan kolarin. Tuntikausia kestäneen leikkauksen jälkeen hän on valmis aloittamaan kuukausien toipumisprosessin sairaalan vuodeosastolla. Aiemmin lähinnä verotuksen porsaanreikiä etsinyt kuittienostaja huomaa, mitä kaikkea verovaroilla kustannetaan. Mitä tarkoittavat hallituksen budjettileikkaukset ja yövuoron hoitohe... Lue koko vinkki »
Miehemme Shanghaissa

Åsa Lantz: Miehemme Shanghaissa

Åsa Lantzin aikaisemmasta Kiinalainen tyttö -dekkarista tuttu entinen reportteri, nykyinen kotirouva, Isa Montgomery haistaa jutun kuin jutun. Kun hän kuulee tarinan kodittomista miehistä, joilla on ”toinen elämä” Kiinassa ja jotka ovat alkaneet reissata Göteborgin ja Shanghain välissä sekä ansaita jopa rahaa jostakin, hän haluaa tehdä aiheesta elä... Lue koko vinkki »

Delphine de Vigan: No ja minä

Lou on huomattavasti ikäisiään älykkäämpi 13-vuotias, sen sijaan sosiaalisesti hän ei oikein tule toimeen ja onkin kehittänyt erilaisia selviytymiskeinoja itselleen. Hypättyään parin luokan yli, hän on jatkuvasti itseään vanhempien seurassa eikä tunne oloaan kotoisaksi. Hän kärsii myös esiintymiskammosta ja ottaa – itse asiassa täysin vahingossa – ... Lue koko vinkki »

Hannu Salama: Sydän paikallaan

Salaman alter ego, Hande, antaa edelleenkin koneensa laulaa. Vaikka Hande muuttaakin lähiöön, viina on muuttunut kahviksi ja liikunta kiinnostaa oudolla tavalla, ei mies silti ole muuttunut. Osansa saavat historiat haamut, hyvinkin tunnistettavat aidot henkilöt sekä menneisyyden kuvaaminen. Samalla hän tarttuu nykyhetkeen, ei säästä mitään eikä ket... Lue koko vinkki »

Leif GW Persson: Possujuhla

Kesällä julkaistu Possujuhla on Perssonin esikoisteos vuodelta 1978. Kirjan tapahtumat alkavat toukokuussa 1977 tehdystä Dalagatanin postiryöstöstä, jonka tutkimukset tyssäävät alkuunsa. Tukholman poliisin väkivaltayksikön tehokaksikko Jarnebring ja Johansson pääsevät kuitenkin jonkinlaisille jäljille. Johtolangat tuntuvat johtavan hieman liikaakin... Lue koko vinkki »