Minä & Marilyn

Henna Karppinen-Kummunmäki: Minä ja Marilyn : Pin-upin historia

Henna Karppinen-Kummunmäki tunnetaan naisten ja tyttöjen kulttuurihistorian tutkijana. Hänen uusin kirjansa syventyy pin-up-kuvien ja -kulttuurin maailmaan, mistä ei ole aikaisemmin ilmestynyt suomenkielistä kirjaa lainkaan. Kirjassa erityishuomiota saa Marilyn Monroe, jolle pin-up-kuvat olivat alusta alkaen olennainen osa uraa. Hänen kuvansa edus... Lue koko vinkki »
Kirjallisuuden kiihottava historia

Silvia Hosseini: Kirjallisuuden kiihottava historia

Silvia Hosseinin esseekokoelmat ovat olleet oivallista luettavaa, joten kun kuvastosta vastaan tuli aiheeltaan näinkin hekumallinen tietokirja, siihen oli toki tartuttava. Hosseini esittelee kirjassaan länsimaista kirjallisuushistoriaa erotiikan, pornografian ja muun kiihottavan kirjallisuuden näkökulmasta. Erotiikka ymmärretään tässä laajasti: “Se... Lue koko vinkki »
Aunuksen pääskyset

Ritva-Elina Pylväs: Aunuksen pääskyset

"Viena, Inkeri ja Aunus kuuluvat Suomeen." Sinne! Taistelemaan lähtee parikymppinen Saimi, jo toiseen sotaansa. Heimoveljet bolsevikkikurimuksesta vapauttamaan Aunuksen Vapaaehtoisen Armeijan, AVA:n riveissä. Vuosiluvuksi merkitään 1919. "Siinä vasta isänmaallinen tyttö!" oli komppanian päällikkökin kehunut kun Saimi haavoittumisen jälkeen ... Lue koko vinkki »
Sydänsurujen historia

Henna Karppinen-Kummunmäki: Sydänsurujen historia

FT, tietokirjailija Henna Karppinen-Kummunmäki vetäisee kuin haitarista esille ihmisrakkauksien surukirjon. Niin oikeasti eläneet nimihenkilöt kuin romaanihenkilöt pääsevät tekijän tutkivan silmän alle ruodittaviksi kehnosti onnistuneiden rakkauksiensa tähden. Ja etteivät pelkiksi huvittaviksi pintapuolisiksi juoruiksi jäisi, vaan vakavasti otettav... Lue koko vinkki »
The Utopians : Six attempts to built the perfect society

Anna Neima: The Utopians : Six attempts to built the perfect society

Sana Utopia tulee kreikankielisestä sanoista 'ou-topos' ja 'eu-topos' joista ensimmäinen tarkoittaa paikkaa jota ei ole, ja toinen taas paikkaa joka on hyvä. Sanan keksijä ja utopisti Thomas More kritisoi aikansa yhteiskuntaa kuvaamalla romaanissaan Utopia ihanneyhteiskuntaa – samalla kuitenkin ajatellen, että oikeaa utopiaa on mahdotonta rakentaa.... Lue koko vinkki »
Säädyllinen murhenäytelmä

Helvi Hämäläinen: Säädyllinen murhenäytelmä

Elisabet ja tohtori ovat hienostunut aviopari 1930-luvun Helsingissä. Perheessä on kaksi poikaa, nuorempi Leo ja teini-ikäinen Pekka. Elisabet on jähmeä, kauniiden kulissien ihminen, joka ei elämänsääntöjensä vuoksi voi riidellä. Syytä kyllä olisi: tohtori pitää peliä naapuritalon palvelustytön kanssa. Lähes viattomana flirttailuna keväällä alka... Lue koko vinkki »