Ruokatutkijat-kirjan kannessa on päähenkilö Venni laboratoriotakissa ja pitelemässä suurennuslasia, jossa lukee kirjan nimi. Pehmomäyrä Lyly on kuvan yläreunassa pitelemässä omenaa. Ympärillä on kasviksia ja hedelmiä.

Eveliina Netti ja Anni Pyykkö: Ruokatutkijat

Venni ja Lyly -sarja jatkuu uudella ruoka-aiheisella tarinallisella lasten tietokirjalla. Edellinen osa Ruokasankarit käsitteli ruokahävikkiä ja ruoan matkaa alkutuotannosta lautaselle, nyt vuorossa on sen selvittäminen, miksi ruokaa ylipäätään syödään ja miksei aina voi syödä vain herkkuja. ”Pitää syödä terveellisesti”, Venni saa kuulla kerta t... Lue koko vinkki »
Eläinten syömisestä

Jonathan Safran Foer: Eläinten syömisestä

Näin tämän Jonathan Safran Foerin vuonna 2009 julkaistun Eläinten syömisestä -kirjan Suvi Auvisen Instagram-tilillä. Ajattelin, että jos päivystävä anarkisti lukee tätä kirjaa, niin se on varmaan todella hurja vegaanimanifesti. Kuten tiedätte, juuri tällainen äärikirjallisuus menee lukulistalleni! Pettymyksekseni tämä teos ei ole terroristisen e... Lue koko vinkki »

Jonna Heinonen: Tunne syöminen

Ruoka innoittaa ja ahdistaa, lohduttaa ja puhuttaa. Pieni lapsikin sen osaa – miksi siis syömisestä on tullut niin vaikeasti hallittava taito? Dieettejä ja elämäntaparemontteja on tarjolla pilvin pimein, mutta ketään ei voi ulkoa päin ohjelmoida elämään niiden mukaan. Pysyvä muutos voi lähteä vain itsestä ja omista oivalluksista. Ravitsemustiete... Lue koko vinkki »
Tunne nälkä!

Patrik Borg: Tunne nälkä! : Syö intuitiivisesti. Saavuta tuloksia.

Kun mies on ollut UKK-instituutin tutkija ja tituleeraa itseään nykyään ravitsemusasiantuntijaksi, tulee heti mieleen joukko ahdistavia vaatimuksia ja rivi viime vuosien laihdutustrendejä. Puoli kiloa kasviksia, liikuntapiirakkaa, karppausta, paleota ja mitä niitä nyt onkaan. Mutta tämä kirja on erilainen. Tunne nälkä! -kirja on napakka opas joh... Lue koko vinkki »
Nälästä nautintoihin

Jaakko Hämeen-Anttila ja Venla Rossi: Nälästä nautintoihin : ruoan tarina

Tiesitkö, että 1600-­luvulla muskottisäkillisen hinnalla sai ostaa talon Lontoosta? Tai että kahvi on alunperin lähtöisin Etiopiasta ja sen nimi tulee arabiankielisestä sanasta qahwa, joka tarkoitti tummanpunaista viiniä? Tai mitä mahtavatkaan olla 1800-­luvun suomalaisessa keittokirjassa mainitut rippula, tukkula tai nökkälä? Tai mihin tarkoitukse... Lue koko vinkki »
Tatu ja Patu, syömään!

Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatu ja Patu, syömään!

Uusin Tatu ja Patu -kirja on Tatu ja Patu pihalla -kirjan kaltainen pienempi opaskirja, jossa tietosisältöä riittää – toki runsaalla ja älyvapaalla huumorilla kuorrutettuna. Tällä kertaa aiheena on syöminen. Ruokaahan on käsitelty jo Veeran keittiöpuuhat -kirjassa, mutta tämä on yksityiskohtaisempi ja monipuolisempi tietopaketti siitä, mitä syöm... Lue koko vinkki »
Sisään!

Bill Bryson: Sisään!

Sisään! on jatkoa Bill Brysonin aiemmalle menestysteokselle Lyhyt historia lähes kaikesta. Tällä kertaa kirja lupaa olla lyhyt historia lähes kaikesta kotona ja yksityiselämän piirissä. Rakenteena on Brysonin asuma vanha pappila Norfolkissa, jonka huoneita kirja käy läpi ja jokaisen huoneen kohdalla paneudutaan siihen liittyviin aiheisiin. Kirja... Lue koko vinkki »