Kosmos

Laura Kolbe: Kosmos : ravintola ja perhe 1924–2024

Tämä kirja on aiheuttanut elämääni kaikenlaista. Tiesin, että tällainen ravintola on olemassa, koska se on mainittu useissa yhteyksissä, tunnettuna taiteilijaravintolana. Kyllä, kiinnosti heti ja jo senkin takia, että minulla on ravintola-alan tausta. No, kirjahan imaisi minut heti mukaansa niin, että oli pakko seuraavalla Helsingin-reissullani ... Lue koko vinkki »
Bisnesleidien Lappi

Maria Paldanius: Bisnesleidien Lappi

Maria Paldaniuksen edellinen kirja Naiset, jotka valitsivat porot löysi naisia ammatissa mistä heitä ei ensiolettamalla uskoisi löytyvän. Bisnesleidien Lappi jatkaa tavallaan samaa teemaa. Tällä kertaa henkilökuvien kohteeksi on valikoitunut maahanmuuttajia, jotka ovat päätyneet perustamaan Lappiin oman yrityksen. Tämä on sikäli ajankohtainen aihe,... Lue koko vinkki »
Itsensätyöllistäjän opas

Sini Linteri ja Hanna Pelttari: Itsensätyöllistäjän opas

Yritystoiminnan aloittaminen vaatii tahtoa ja rohkeutta sekä kykyä ottaa haltuun iso määrä erilaisia yrittämisen osa-alueita myynnistä ja markkinoinnista yrityksen talouteen ja verotukseen asti. Käsitteitä ja määritelmiä on runsaasti ja Sini Lenterin ja Hanna Pelttarin Itsensätyöllistäjän opas esittelee kattavan kokoelman näistä tärkeimpiä, joihin ... Lue koko vinkki »
Perintämies ei soita kahdesti

J. K. Tamminen: Perintämies ei soita kahdesti

Lakimies, rikostutkija, teologi (myös ex-konna) J. K. Tamminen tietää mistä puhuu kirjoittaessaan 1990-luvun lamasta Suomessa, yrittäjänä itsekin kantapään kautta kantapäänsä tuolloin kastelleena. Pankit ja pankinjohtajat olivat yrittäjille ensin ystävällisiä lainantarjoajia, sitten lähes verikoiria. Yrittäjät ajettiin valtion suosiollisella avu... Lue koko vinkki »

Seppo Konttinen: Suomalainen ruokalasku

Seppo Konttinen puuttuu pamfletissaan ajankohtaiseen aiheeseen eli ruuan hintaan Suomessa. Tätä kirjoittaessani julkistettiin ennuste, että ruoan hinta nousee vuoden 2012 aikana ainakin 6 %. Julkisuudessa kuitenkin toistetaan merkillisiä selityksiä kotimaisen ruuan edullisuudesta, alkuperäisyydestä, puhtaudesta, terveellisyydestä ja muusta mukavast... Lue koko vinkki »