Kuubalainen tytär

Soraya Lane: Kuubalainen tytär

Ei vähempää kuin Anna Karenina ja hänen kohtalonsa käväisee mielessä tämän uusiseelantilaisen Soraya Lanen Kuubalainen tytär -romaanin jälkikaikuna ja -makuna. Vaikuttava, vaikkakin huomattavasti kevyimmin vedoin vedetty Tolstoihin verrattuna. Mutta kuitenkin. Tunnetta riittää enemmän kuin viisautta. Rakkauden voima tässäkin on tuhoava. Sitä kohti,... Lue koko vinkki »
Vanhene kuin ruotsalainen

Margareta Magnusson: Vanhene kuin ruotsalainen : elämänohjeita eräältä, joka (todennäköisesti) kuolee ennen sinua

Margareta Magnusson, joka tuli sekä meille suomalaisille että monen muunkin maalaisille tutuksi kuolinsiivouksesta kertovalla kirjallaan Mitä jälkeen jää (2018), on nyt kirjoittanut omalla tavallaan hyvin viehättävän kirjan ikääntymisestä. En ole saavuttanut Magnussonin kunnioitettavaa ikää – hän kertoo jossain kohtaa olevansa 86-vuotias – mutta tä... Lue koko vinkki »
Amerikkalaiset sarjamurhaajat

Peter Vronsky: Amerikkalaiset sarjamurhaajat : synkimmät vuodet 1950-2000

True crime -kirjallisuus on noussut huomattavaan suosioon Suomessa viime vuosina. Muistan, miten kävin kanadalaisessa kirjakaupassa 2000-luvun alussa, ja tätä kirjallisuuden lajia oli pitkänpitkät hyllymetrit saatavana, kun taas Suomessa sitä ei juurikaan näkynyt. Toisin on nyt. Olisikohan Vera Miettisen kirja pikku Eerikan traagisesta kohtalosta o... Lue koko vinkki »
Päivien valo

Judy Batalion: Päivien valo : Hitlerin gettojen vastarintanaiset

Historiasta puhuttaessa herää aina kysymys keiden tarinoita oikein kerromme ja ketkä puolestaan jäävät syystä tai toisesta unohduksiin. Suurmieshistoria sivuuttaa lukemattomien tavallisten ihmisten kokemukset, siinä missä miesten kokemukset muistetaan useammin kuin naisten. Holokaustista puolestaan muistetaan pikemminkin keskitysleirit kuin vastari... Lue koko vinkki »

Margareta Magnusson: Mitä jälkeen jää : Taito tehdä kuolinsiivous

Kodin järjestelystä ja ylimääräisistä tavaroista eroon pääsemisestä on kirjoitettu ja puhuttu viime vuosina todella paljon; minäkin olen lukenut kaikenlaista alkaen KonMarista ja päättyen Loistavaan järjestykseen, ja nyt sitten sain käsiini Margareta Magnussonin kirjan kuolinsiivouksesta. Kun Magnusson kirjansa alussa määrittelee tätä käsitettä,... Lue koko vinkki »

Christopher Dell: Noituus, magia & okkultismi : kuvitettu historia

Noituus, magia & okkultismi vie noituuden alkulähteille. Miksi ja miten ihmiset ovat ruvenneet harrastamaan noituutta ja miten se on muotoutunut ja kestänyt tähän päivään saakka? Kirjassa kierretään koko maailma ympäri ja mukaan on saatu magian historian vaikuttavimmat henkilöt. Teos on gootin unelmien kahvipöytäkirja. Kirja on iso ja täynnä... Lue koko vinkki »
Hollywoodin rakkaustarinoita

Gill Paul: Hollywoodin rakkaustarinoita

Hollywoodin rakkaustarinoissa käydään läpi 14 skandaalimaista, hohdokasta ja surullisenkuuluisaa suhdetta, mutta kirja on myös täynnä aikansa salaisuuksia. Hollywoodin rakkaustarinoita ei ole pelkkä selonteko tähtien suhteista, vaan myös selvitys  elokuvan kulta-ajan varjoisista puolista. Kuinka rakkaus syntyi, vaikka näyttelijät olivat tuo... Lue koko vinkki »
Kuninkaallisia rakkaustarinoita

Gill Paul: Kuninkaallisia rakkaustarinoita

Tämän kirjan kannessa on Grace Kelly. Kukapa ei muistaisi häntä ja hänen tragediaansa. Kuninkaallinen rakkaustarina oli sekin. Hänen ja prinssi Rainierin tarina on yksi kuninkaallisista rakkaustarinoista, joita on tässä kirjassa 14. Ensimmäinen kiehtova kertomus kertoo Portugalin kuningas Pietari I ja Inês de Castrosta ja heidän tarinansa on 130... Lue koko vinkki »