Gill Paul: Kuninkaallisia rakkaustarinoita

Kuninkaallisia rakkaustarinoita

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämän kirjan kannessa on Grace Kelly. Kukapa ei muistaisi häntä ja hänen tragediaansa. Kuninkaallinen rakkaustarina oli sekin. Hänen ja prinssi Rainierin tarina on yksi kuninkaallisista rakkaustarinoista, joita on tässä kirjassa 14.

Ensimmäinen kiehtova kertomus kertoo Portugalin kuningas Pietari I ja Inês de Castrosta ja heidän tarinansa on 1300-luvulta. Kuningas rakastui vaimonsa hovineitoon ja kun tämä menehtyi, kuningas menetti järkensä. Niin, että on sitä ennenkin osattu rakastaa.

Pikkuhiljaa tullaan sitten lähemmäs ja saadaan lukea muun muassa tarina siitä, miten Taj Mahal tehtiin, rakkauden vuoksi. Katariina Suuren ja Grigori Potjomkin suhde Venäjältä, samoin Nikolai II ja Aleksandran. Ranskaa edustavat Ludwig XVI ja Marie-Antoinette, Napoleon ja Josephine. Lisäksi saadaan mahtavia tarinoita Italiasta ja Itävallasta, Ruotsista ja Englannista sekä Jordaniasta.

Englannista on peräti kaksi tarinaa ja kirjan päättää kaunis kertomus Prinssi Williamista ja Catherine Middletonista.

Jokainen tarina on omassa luokassaan äärimmäisen mielenkiintoinen, koska samalla se on pienoiselämäkerta ja pähkinänkuorellinen katsaus sen ajan maan historiaan. Kukin tarina käsittää 12 sivua ja kuvia on ihan joka aukeammalla ja kuvathan täydentävät oivallisesti itse tarinaa.

Pidin tavattomasti tästä kirjasta, jonka luki todella nautiskellen, paitsi että fontti on ihan luokattoman pientä. Kuvateksteihin piti melkein hakea suurennuslasi. Jos teksti olisi edes piirun verran isompaa, olisi tällä kirjalla enemmän lukijoita!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 248 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...