Kuvastaja-voittaja 2012

Suomen Tolkien-seura Kontu ry:n vuosittain parhaalle suomalaiselle fantasiakirjalle jakama Kuvastaja-palkinto on myönnetty Helena Wariksen romaanille Sudenlapset (Otava 2011). Lyhyelle listalle raati nosti myös seuraavat teokset: Anu Holopaisen Varjoja (Karisto 2011), Anneli Kannon ja Terhi Rannelan Tähystäjäneito (Karisto 2011), Katja Kaukosen Odelma (WSOY 2011) ja Sari Peltoniemen Kuulen kutsun metsänpeittoon (Tammi 2011). Kilpailuun osallistuivat vuonna 2011 julkaistut suomalaiset fantasiakirjat selkeästi satukirjoiksi laskettavia teoksia lukuunottamatta.

Voittajakirjaa luonnehdittiin raadin piirissä seuraavasti:  “Itsenäisenä osana jatkaa Uniin piirretyn polun maailmaa ensimmäisen kirjan henkilöiden jälkikasvun myötä.” “Tavanomaisesta fantasiasta poikkeavia ihmiskohtaloita: herkkiä nuoria miehiä, reipas ja sotaisa nuori nainen ja kapinoiva lapsi. “Kirja imaisi mukaansa mielenkiintoisen ja erilaisen juonensa ansiosta.” “Kirjan vahvuuksina elävän tuntuinen maailma sekä moniulotteinen juoni, josta ei koskaan pystynyt sanomaan, mihin suuntaan se lähtee seuraavaksi kehittymään.”

Helena Waris voitti Kuvastaja-palkinnon jo esikoisellaan Uniin piirretty polku vuonna 2010 ja on nyt ensimmäinen kirjailija, joka on voittanut Kuvastaja-palkinnon myös kirjasarjansa toisella osalla. Vuonna 2012 Kuvastaja-palkinto jaettiin kahdettatoista kertaa.

Palkinto jaettiin Helsingin Kirjamessuilla 26.10.2012 klo 15.30.