Leïla Slimani: Adèle

Adèle

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kun tartuin kirjaan Adèle, odotin jotain ihan muuta. Jostain syystä kuvittelin kirjan hivenen kevyemmäksi kuin mitä se oli.

Heti ensiesittelyssä huomasin, etten tule toimeen ollenkaan Adèlen kanssa. Ihan kaikki, mitä hän teki ja kuinka hän toimi, ärsytti ja sai hänet vaikuttamaan äärimmäisen vastenmieliseltä.

Adèle on siis nymfomaani, käyttää miehiä kuin rukkasia ja hyvin pakkomielteisesti. Kaikesta huomaa, ettei hän iloitse ja nauti, vaan hänen on pakko saada ihan kuka tahansa ja kyllä hän saakin, keinoja kaihtamatta.

Hän on kuitenkin aviovaimo ja äiti, joka käy vakituisessa työssä, mutta onhan se sanomattakin selvää, että kaikki kärsivät. Loppupeleissä kukaan ei nauti.

Oli kuitenkin pakko jatkaa lukemista, koska oli päästävä selville, mihin kaikki Adèlen käytös johtaa. Mihin, se selviää, kun lukee tämän kirjan. Mitään huikeaa loppuhuipentumaa ei ole luvassa, mutta ehkä hitusen toivoa. Alun ärsytyksen jälkeen minun kävi Adèlea sääliksi. Jäin miettimään, miten paljon pakkomielteisyys kuluttaa ihmistä ja tekee hänet suorastaan sairaaksi.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...