Leïla Slimani: Adèle

Adèle

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kun tartuin kirjaan Adèle, odotin jotain ihan muuta. Jostain syystä kuvittelin kirjan hivenen kevyemmäksi kuin mitä se oli.

Heti ensiesittelyssä huomasin, etten tule toimeen ollenkaan Adèlen kanssa. Ihan kaikki, mitä hän teki ja kuinka hän toimi, ärsytti ja sai hänet vaikuttamaan äärimmäisen vastenmieliseltä.

Adèle on siis nymfomaani, käyttää miehiä kuin rukkasia ja hyvin pakkomielteisesti. Kaikesta huomaa, ettei hän iloitse ja nauti, vaan hänen on pakko saada ihan kuka tahansa ja kyllä hän saakin, keinoja kaihtamatta.

Hän on kuitenkin aviovaimo ja äiti, joka käy vakituisessa työssä, mutta onhan se sanomattakin selvää, että kaikki kärsivät. Loppupeleissä kukaan ei nauti.

Oli kuitenkin pakko jatkaa lukemista, koska oli päästävä selville, mihin kaikki Adèlen käytös johtaa. Mihin, se selviää, kun lukee tämän kirjan. Mitään huikeaa loppuhuipentumaa ei ole luvassa, mutta ehkä hitusen toivoa. Alun ärsytyksen jälkeen minun kävi Adèlea sääliksi. Jäin miettimään, miten paljon pakkomielteisyys kuluttaa ihmistä ja tekee hänet suorastaan sairaaksi.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...