Timo Ronkainen: Ankkamestarin salaisuus

Ankkamestarin salaisuus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ankkamestari on tietysti se alkuperäinen, ei siis Don Rosa vaan Carl Barks. Barksin tuotanto lienee jollain tasolla tuttua kaikille Aku Ankkaa lukeneille, eli valtaosalle suomalaisista, mutta Barksin tekemisiin liittyy paljon sellaista, mitä pelkästään sarjakuvia lukenut ei varmastikaan tiedä.

Timo Ronkainen on Ankkalinnan Pamaus -fanzinen perustaja ja perinpohjaisesti alaa opiskellut ankisti. Asiantuntemus on siis kohdallaan. Kirja on artikkelikokoelma, jokainen artikkeli valottaa Barksin tuotantoa jostain tietystä teemasta käsin. Artikkelit ovat ilmestyneet 20 vuoden aikana Ankkalinnan Pamauksissa ja jossain määrin myös erinäisissä Disney-kirjoissa ja osa on vallan uusiakin.

Lukuja on parikymmentä ja aihepiirejä ovat muun muassa Roope-sedän kehityskaari, kylmä sota ja politiikka, fantasia- ja tieteisaiheet, goottilainen kauhu, ruokakulttuuri ja niin edelleen. Rakenteesta johtuen artikkeleissa on jonkin verran päällekkäisyyksiä, mutta pahasti toisteinen kokoelma ei ole.

Ihannetapauksessa kirja voisi olla runsaamminkin värikuvitettu, mutta ymmärrettävästi kuvamateriaalin hyödyntäminen ei ole ihan niin yksinkertaista. Mustavalkoisia malliruutuja Barksin töistä on sentään mukana sen verran, että olennaisin välittyy.

Ankkamestarin salaisuus on kaikin puolin kelpo teos kenelle tahansa, joka haluaa syventää Aku Ankka -tuntemustaan.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...