Timo Ronkainen: Ankkamestarin salaisuus

Ankkamestarin salaisuus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ankkamestari on tietysti se alkuperäinen, ei siis Don Rosa vaan Carl Barks. Barksin tuotanto lienee jollain tasolla tuttua kaikille Aku Ankkaa lukeneille, eli valtaosalle suomalaisista, mutta Barksin tekemisiin liittyy paljon sellaista, mitä pelkästään sarjakuvia lukenut ei varmastikaan tiedä.

Timo Ronkainen on Ankkalinnan Pamaus -fanzinen perustaja ja perinpohjaisesti alaa opiskellut ankisti. Asiantuntemus on siis kohdallaan. Kirja on artikkelikokoelma, jokainen artikkeli valottaa Barksin tuotantoa jostain tietystä teemasta käsin. Artikkelit ovat ilmestyneet 20 vuoden aikana Ankkalinnan Pamauksissa ja jossain määrin myös erinäisissä Disney-kirjoissa ja osa on vallan uusiakin.

Lukuja on parikymmentä ja aihepiirejä ovat muun muassa Roope-sedän kehityskaari, kylmä sota ja politiikka, fantasia- ja tieteisaiheet, goottilainen kauhu, ruokakulttuuri ja niin edelleen. Rakenteesta johtuen artikkeleissa on jonkin verran päällekkäisyyksiä, mutta pahasti toisteinen kokoelma ei ole.

Ihannetapauksessa kirja voisi olla runsaamminkin värikuvitettu, mutta ymmärrettävästi kuvamateriaalin hyödyntäminen ei ole ihan niin yksinkertaista. Mustavalkoisia malliruutuja Barksin töistä on sentään mukana sen verran, että olennaisin välittyy.

Ankkamestarin salaisuus on kaikin puolin kelpo teos kenelle tahansa, joka haluaa syventää Aku Ankka -tuntemustaan.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...