William Gibson: Distrust that Particular Flavor

Osta kirja itsellesi

William Gibson on tarkkanäköinen kirjailija, joka osaa kuvata teknologian vaikutuksia ajassamme. Gibsonin lähtökohta on, että kaikki kulttuurillinen muutos on olennaisesti teknologian ajamaa. Siksi on hyvä olla kiinnostunut teknologiasta ja nähdä, mihin se on menossa. Ennustaminen on perinteisesti ollut vaikeaa: scifikirjailijat ovat ennustaneet osuvasti monenlaisia keksintöjä, mutta monessakaan tapauksessa ei ole osattu nähdä, mitä teknologialla sitten tehdään.

Gibson pyörittelee muun muassa tällaisia kokoelmassa Distrust that Particular Flavour, johon on koottu puheita, lehtiartikkeleita, esipuheita ja muuta sekalaista vuosien varrelta. ”Encounters with a future that’s already here”, sanoo etukansi, ja takakansi jatkaa ”The future’s already here: it’s just not evenly distributed”.

Kokoelma on suositeltavaa luettavaa paitsi Gibsonin kirjoista kiinnostuneille, myös kaikille tulevaisuudesta kiinnostuneille. Aiheet ovat monipuolisia: kuvaus eBay-riippuvuudesta (vuodelta 1999, vieläpä), Tokio, Japani ylipäätään tulevaisuuden ihmemaana, Singapore (”Disneyland, jossa on käytössä kuolemantuomio”), Johnny Mnemonic -elokuvan kuvaukset, omaelämäkerralliset kuvaukset, digitaalinen elokuva, teknologia… Kaikinpuolin mielenkiintoinen kattaus aiheita visionääriseltä kirjailijalta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.