William Gibson: Distrust that Particular Flavor

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

William Gibson on tarkkanäköinen kirjailija, joka osaa kuvata teknologian vaikutuksia ajassamme. Gibsonin lähtökohta on, että kaikki kulttuurillinen muutos on olennaisesti teknologian ajamaa. Siksi on hyvä olla kiinnostunut teknologiasta ja nähdä, mihin se on menossa. Ennustaminen on perinteisesti ollut vaikeaa: scifikirjailijat ovat ennustaneet osuvasti monenlaisia keksintöjä, mutta monessakaan tapauksessa ei ole osattu nähdä, mitä teknologialla sitten tehdään.

Gibson pyörittelee muun muassa tällaisia kokoelmassa Distrust that Particular Flavour, johon on koottu puheita, lehtiartikkeleita, esipuheita ja muuta sekalaista vuosien varrelta. “Encounters with a future that’s already here”, sanoo etukansi, ja takakansi jatkaa “The future’s already here: it’s just not evenly distributed”.

Kokoelma on suositeltavaa luettavaa paitsi Gibsonin kirjoista kiinnostuneille, myös kaikille tulevaisuudesta kiinnostuneille. Aiheet ovat monipuolisia: kuvaus eBay-riippuvuudesta (vuodelta 1999, vieläpä), Tokio, Japani ylipäätään tulevaisuuden ihmemaana, Singapore (“Disneyland, jossa on käytössä kuolemantuomio“), Johnny Mnemonic -elokuvan kuvaukset, omaelämäkerralliset kuvaukset, digitaalinen elokuva, teknologia… Kaikinpuolin mielenkiintoinen kattaus aiheita visionääriseltä kirjailijalta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...