Affinity Konar: Elävien kirja

Elävien kirja

Osta kirja itsellesi

Pearl ja Stasha ovat puolanjuutalaiset kaksoset, jotka päätyvät Auschwitzin keskitysleirille. Siellä tytöt otetaan Josef Mengelen tutkimuskappaleiksi tämän kieroutuneisiin kaksostutkimuksiin.

Henkiinjääminen ei siis ole ensisijainen ongelma, Mengele kyllä varmistaa tutkimuskappaleidensa selviytymisen keskitysleirin vaikeuksien keskellä. Elämä Mengelen tutkimuskohteena tarkoittaa kuitenkin alistumista nöyryyttäville ja epäinhimisille kokeille.

Elävien kirja on erikoinen sekoitus toisaalta hieman siirappista toivon ja välittämisen riemujuhlaa keskitysleirin kauhujen keskellä, toisaalta kidutuspornoa hipovaa julmuuksien kuvaamista.

Julmin koe on lopulta sisarusten erottaminen toisistaan. Pearl katoaa Mengelen tutkimuslaboratorioon ja kun venäläiset vapauttavat leirin, Stasha joutuu lähtemään ilman Pearlia. Kuinka identtiset kaksoset selviävät tästä menettämättä toivoaan?

Elävien kirja ei historiallisesta aiheestaan huolimatta ole mikään dokumenttiromaani, vaan luonteeltaan jotenkin sadunomainen ja epätodellinen.

Sydäntäsärkeväksi kirjaa on luonnehdittu; minulle Elävien kirja jäi tunnepuolella enimmäkseen vähän etäiseksi, vaan voi vika lukijassakin olla. Esimerkiksi Kirsin kirjanurkassa Elävien kirja kosketti selvästi enemmän.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...