Reino Pajarre: Hämikki ja seitsemän seittiä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Hämähäkeistä ei ole oikein ollut hyvää suomenkielistä kirjaa, joka mieluusti vieläpä käsittelisi suomalaisia hämähäkkejä. Pitkän linjan luontokuvausharrastaja (luontokuvia vuodesta 1959!) Reino Pajarre on ryhtynyt tuumasta toimeen ja tehnyt kirjan, joka esittelee hämähäkkejä monipuolisesti, pääpaino Suomessa esiintyvissä hämähäkkilajeissa.

Kirja esittelee hämähäkkien ruumiinrakenteen, ravinnon, seitit, elinkaaren, poikashuollon, verkot, taudit, elinympäristöt… Kirjasta saa hyvin monipuolisen kuvan hämähäkeistä, jotka yleisesti ottaen ovat suotta pelättyjä ja perin vähän tunnettuja eläimiä. Tämän kirjan luettuaan ymmärtää paremmin ja toivon mukaan pelkää vähemmän – hämähäkit kun ovat enimmäkseen varsin harmittomia ja suorastaan hyödyllisiä eläimiä. Lopusta löytyy hieno ja kattava esitys Suomessa esiintyvistä hämähäkkilajeista.

Hämikin parasta antia ovat upeat valokuvat, joiden saamiseksi on nähty varmasti todella paljon vaivaa. Jos tekstissä onkin paikoin pientä kömpelyyttä, kuvat ovat erinomaisia ja niistä on ilo tutustua Suomen hämähäkkilajeihin. Joukkoon mahtuu kiehtovia otuksia.

Kaikkiaan Hämikki ja seitsemän seittiä on hatunnoston arvoinen kulttuuriteko.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...