Jude Fisher: Hobitti – Smaugin autioittama maa : Kuvitettu opas

Osta kirja itsellesi

Hobitti – Smaugin autioittama maa on Peter Jacksonin huikean elokuvatrilogian keskimmäinen osa, jossa Bilbo ja kääpiöt päätyvät Yksinäiselle vuorelle ja kohtaavat lopulta lohikäärme Smaugin.

Tämä kirja taas on elokuvan maailman kuvitettu opas, jossa esitellään elokuvan henkilöt ja tapahtumapaikat. Kirjan kuvitus on luonnollisesti elokuvasta poimittua. Teksti on kaunokirjallisuuteen kallellaan, eikä aivan suoraviivaista tietokirjallisuutta, mutta taustoittaa mukavasti tapahtumia.

Kenelle kirja sitten sopii? Elokuvan tosifanien hyllystä se ainakin löytää sijansa, samoin sitä voi suositella aiheesta kiinnostuneille lapsille, joille elokuva on vielä ikärajansa vuoksi sopimatonta katsottavaa, mutta jotka ovat vaikkapa Legojen myötä heränneet Hobitti-faneiksi.

Toki parasta lähdemateriaalia olisi alkuperäinen Hobitti, mutta Peter Jacksonin elokuvat ovat sen verran kaukana alkuperäisteoksesta, että tällaisellekin oppaalle on varmasti käyttöä, jos elokuvan aiheisiin haluaa tutustua tarkemmin.

 

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Alkuperäisen lukemisesta on jo pitkälti yli 30 vuotta, joten tämä voisikin olla hyvä kevytkertaus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.