Monica Sweeney: Ihan v*tun zen : Räävitön mindfulness-kirja niille joita v*tuttaa

Ihan v*tun zen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Minun oli ihan pakko saada tämä kirja ja uskon, että kirjastoista sitä ei saa, jolleivat ole vahingossa tilanneet. Ei niinkään räävittömyyden (tai ehkä senkin) takia, sillä tämä kirja on täytettävä. Sen parissa pääsee toteuttamaan itseään värittämällä ja vastailemalla erilaisiin kysymyksiin ja tehtäviin.

Lukasin kirjan kertaistumalta ja koska en tuskastu kiroilusta, niin pikemmin koko kirja aiheutti vain hilpeyttä. Sen tarkoitus on kertoa sinulle, että olet hyvä ja ihana ja voit haistattaa lähes kaikelle ihan mitä vaan. En lue ikinä mitään mindfulness-kirjoja tai oppaita siitä, miten tulisi elää, joten senkin takia otin kirjan lähinnä vitsinä.

Mikään ei ole niin raivostuttavaa kuin se, kun on kokenut jotain kamalaa, ja sitten joku hyvää tarkoittava persenöyhtä taputtaa olalle ja sanoo, että “älä huoli, kaikella on tarkoituksensa”.

Koska en värittele mitään, siis sanan varsinaisessa merkityksessä, enkä myöskään viitsi tuhlata aikaani vastailemalla kaikkiin pohdintoihin ja niihin hassuihin kysymyksiin, annoin kirjan pois. Annoin sen tyttärelleni ja pyysin häntä lukemaan, täyttelemään kirjan ja kirjoittamaan sinne niin paljon kuin vain jaksaa. Sitten voisin lukea sen uudestaan.

Niinpä antaisin nyt vinkin muillekin, että se on oiva lahjakirja nuorelle naiselle, miksei miehellekin, vaikka uskoisin vakaasti, että naisia voisi kiinnostaa enemmän.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...