Risto Marjomaa, Jouko Nurmiainen ja Holger Weiss: Ilmestyskirjan ratsastajat : sota, nälkä, taudit ja kuolema historiassa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ilmestyskirjan neljän ratsastajan mukaan teemoitettu teos on aiheeltaan kieltämättä perin mielenkiintoinen. Näkökulmaksi on valittu historia, suurten vitsausten vaikutus ihmiskunnan kehitykseen ja siten myös nykyihmisten elämään.

Sodista käsitellään sodankäynnin oikeutusta ja sodankäynnin muutosta, nälästä ilmiön luonnetta ja eri yhteiskuntien suhtautumista siihen, kulkutaudeista niiden vaikutusta länsimaiden maailmanvalloitukseen ja ruttoa sekä muita pandemioita ja lopuksi kuolemasta ihmisten suhtautumista siihen sekä normaaleina että poikkeuksellisina aikoina.

Kokonaisuus on hyvin ja varsin populaaristi kirjoitettu. Vaikka historiasta onkin kyse, ei teksti ole tomuisen kuivaa vaan mielestäni kohtalaisen elävää. Vuonna 2000 ilmestyneenä se on hieman jo vanhentunut – Irakin sota ja hyökkäys Afganistaniin olisivat hyvää ainesta sodan oikeutus -luvulle ja SARS taas tauteihin. Siitä huolimatta Ilmestyskirjan ratsastajat on varsin mielenkiintoinen teos.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...