Juha Itkonen: Kaikki oli heidän

Kaikki oli heidän

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jälleen käsissäni on kirja, jossa kerrotaan miehen elämästä, isän ja pojan suhteesta, isoisän ja pojanpojan suhteesta. Naisena, lukijana, se vaan on mielenkiintoista, erittäin mielenkiintoista.

Ilmari Pohjalainen on teatteriohjaaja, jolle teatteri on aika lailla kaikki kaikessa. Hän on kirjoittanut näytelmän, jonka ohjaa ja joka käsittelee hänen elämäänsä. Hänen isäsuhdettaan, joka ei ole paras mahdollinen, ainakaan hänen mielestään.

Ymmärsin niin, että Ilmari ei ole oikein sinut itsensä kanssa. Ei ole hyvää suhdetta oikein kenenkään kanssa. Sählää ja sekoilee. Yrittää olla hyvä poika, hakee isänsä luokseen, mutta ei sitten kestä sitä. “Rakastaa” vaimoaan, mutta silti pettää. Yrittää olla hyvä isä pojalleen Vilholle, mutta onko silti jotain tärkeämpää.

Kun mennään ajassa sinne sun tänne, niin pidin paljon enemmän Vilhosta, Ilmarin pojasta. Niin ja Ilmarin isästä, Markusta. Vilho ja Markkukin tulivat paremmin toimeen ja se taitaa olla ihan normaalia, että isoisät ja lapsenlapset pärjäävät keskenään paremmin.

Juha Itkonen vie tarinaa eteenpäin sujuvasti, ei ollenkaan haittaa, että välillä ollaan eri aikatasoilla. Tunnelma on kaiken aikaa hyvä ja se jokin mystinen miehen maailma on kiehtova. Se ajatusmaailma, joka vie milloin mihinkin ratkaisuihin, on suorastaan jännittävä.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 276 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...