Mika Rissanen ja Juha Tahvanainen: Kuohuvaa historiaa : tarinoita tuopin takaa

Osta kirja itsellesi

Tässä kirjassa historia tosiaan kuohuu, sillä niin ovat kuohuvia nämä kaikki 24 mahtavaa, toinen toistaan huikeampaa tarinaa.

Kuohuvassa historiassa kerrotaan varsin leppoisalla tyylillä mitä kaikkea Euroopassa onkaan tapahtunut liittyen oluen juontiin, valmistukseen tai kuljetukseen.

Mahtimiehiä tuopin ääressä aina Pietari Suuresta Hitleriin. Miten olut tekeekin monista ihan inhimillisiä. Historia tulee niin lähelle, sillä jos olut maistui silloin, niin maistuu se edelleen.

Nykypäivänä puhutaan dopingista ja kuinka tarkkaa se on, ettei mitään kiellettyjä aineita saa olla. Ennen se oli ihan toisin, yleinen käytäntö, kun muun muassa olut lisäsi kummasti suorituskykyä ja oli muutenkin vaarattomampaa kuin vesi.

Mielenkiintoista on lukea, kuinka aikoinaan olutta kuljetettiin, junilla ja jopa salakuljetettiin lentokoneen siipien alla, kun nyt voi mennä pubiin tai kauppaan ja ostaa olutta, joka on tuotu ties mistä.

Joka tarinan ohessa on esitelty jokin herkkuolut, kaikkine ”teknisine” tietoineen, joten ei kun sitten vaan etsimään ja maistelemaan.

Tätä kirjaa voin suositella kaikille niille, jotka nauttivat tarinoista, tykkäsi oluesta tai ei. Kippis!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.