Mika Rissanen ja Juha Tahvanainen: Kuohuvaa historiaa : tarinoita tuopin takaa

Kuohuvaa historiaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tässä kirjassa historia tosiaan kuohuu, sillä niin ovat kuohuvia nämä kaikki 24 mahtavaa, toinen toistaan huikeampaa tarinaa.

Kuohuvassa historiassa kerrotaan varsin leppoisalla tyylillä mitä kaikkea Euroopassa onkaan tapahtunut liittyen oluen juontiin, valmistukseen tai kuljetukseen.

Mahtimiehiä tuopin ääressä aina Pietari Suuresta Hitleriin. Miten olut tekeekin monista ihan inhimillisiä. Historia tulee niin lähelle, sillä jos olut maistui silloin, niin maistuu se edelleen.

Nykypäivänä puhutaan dopingista ja kuinka tarkkaa se on, ettei mitään kiellettyjä aineita saa olla. Ennen se oli ihan toisin, yleinen käytäntö, kun muun muassa olut lisäsi kummasti suorituskykyä ja oli muutenkin vaarattomampaa kuin vesi.

Mielenkiintoista on lukea, kuinka aikoinaan olutta kuljetettiin, junilla ja jopa salakuljetettiin lentokoneen siipien alla, kun nyt voi mennä pubiin tai kauppaan ja ostaa olutta, joka on tuotu ties mistä.

Joka tarinan ohessa on esitelty jokin herkkuolut, kaikkine “teknisine” tietoineen, joten ei kun sitten vaan etsimään ja maistelemaan.

Tätä kirjaa voin suositella kaikille niille, jotka nauttivat tarinoista, tykkäsi oluesta tai ei. Kippis!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...