Aniko Lehtinen: Niin monta olutta

Olut harrastuksena? Mitä se on? Perehtymistä valmistukseen, monipuolista tutustumista erilaisiin oluttyyppeihin, tavallisuuksiin ja erikoisuuksiin. Teemailtoja, olutpruuveja, oluen yhdistelemistä ruokalajien kanssa, oluen käyttöä ruoan ainesosana. Kokonaisia teemamatkoja! Sinebrychoffilla työskentelevä Anikó Lehtinen suhtautuu olueensa intohimol... Lue koko vinkki »

Aniko Lehtinen: Yks olut

Oluen ystäville on jälleen kirjoitettu kirja. Tämä Yks olut on erittäin kattava pakkaus oluesta, sen historiasta, valmistuksesta ja tyypeistä. Kirjassa on todella paljon sisältöä. Ihan ensimmäiseksi lukija pääsee tutustumaan oluen historiaan ikiaikaisesta oluesta suomalaisen oluen historiaan. Tästä seuraavana lukuna onkin sitten oluen valmistus.... Lue koko vinkki »

Roddy Doyle: Two Pints

Onko miehekästä puhua runoudesta? Mitä on jäänyt mieleen kuolleista julkkiksista? Mikä ihme on vikana pikku Damienilla? Kaksi miestä tuopin äärellä keskustelemassa maailman menosta; lyhyestä virsi kaunis ja silti niin hauskaa. Roddy Doyle on syystä yksi mielenkiintoisimmista kirjailijoista – ei siitä kuinka paljon sanoo, vaan miten. Kirja oli... Lue koko vinkki »

Jope Pitkänen: Persupolis

Tekijänsä 25. sarjakuva-albumi ei varmaan jätä ketään kylmäksi, jälleen kerran. Mitä tapahtuu, kun muslimista tuleekin perussuomalainen? Kaapunaiset liikkuvat kaupungilla – onko joku Muumeista kuollut, kun hattivatit ovat liikkeellä? Mikä yhdistää kaikkia suomalaisia, myös maahanmuuttajia – tietenkin karaoke! Jope on jälleen kasannut albumin, jo... Lue koko vinkki »

Paul Mercurio: Olutkeittokirja

Olutkeittokirjassa todellakin on reseptejä, joissa käytetään olutta ja vielä monen erilaisia. Lisäksi annetaan vinkkejä, mikä olut sopii minkäkin ruuan kanssa nautittavaksi. Jälkiruuat kiinnittivät huomion ja jälkiruokaintoilijana innostuin iki-ihanista mokkapaloista ja suolaisista kiinnosti herkkuhodari. Birramisuun taas tarvitaan ennen kokeil... Lue koko vinkki »

Ari Wahlsten: Kosteiden mestojen balladi

Kallion kundi, kujien kolli, käsikirjoittaja ja ohjaaja Aaron Walden asuu ja touhuaa lähinnä Kalliossa. Useimmiten kosteikoissa eli paikallisissa juottoloissa, joissa keskikalja ja jallu ovat ainaisia trendijuomia ja muut juomat tai drinkit vain teeskentelyä. Aaron rakastaa Kalliota, mutta myös naisia – kaikkia heitä Jos tarjolla on alkon lisäks... Lue koko vinkki »

Vesa Anttonen (toim.): Wagnerin olutkirja

Wagnerin olutkirja on upea katsaus Suomen olutkulttuuriin. Kirjassa käydään läpi olutmerkkejä ja -laatuja. Panimot esitellään ja kerrotaan niiden historiasta. Kirjassa on paljon kuvia. Sitä on jaoteltu sopivasti ja siinä on mm. Roman Schatzin, Jussi Lähteen ja Heikki Kähkösen puheenvuorot. Oluesta kerrotaan lyhyesti ja ytimekkäästi ja niin miele... Lue koko vinkki »