Maailman parhaat luontokuvat : 22. vuosikerta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

BBC Worldwiden ja Natural History Museumin järjestämä Wildlife Photographer of the Year on maailman arvostetuin luontokuvakilpailu. Vuoden 2012 kilpailuun osallistui yli 48 000 kuvaa lähes sadasta maasta, joten valikoimaa parhaiden poimimiseen riittää.

Tässä kirjassa esitellään vuoden 2012 kilpailun kaikki sarjavoittajat ja kunniamaininnat, joten käsillä on tuhti paketti vuoden parasta luontokuvaa. Pakko se on myöntää: Suomen Vuoden luontokuva -voittajat jäävät kakkosiksi. No, on tässä kirjassa jokunen suomalainenkin otos. Kai Fagerström voitti Urban wildlife -sarjan (Viimeiset vieraat -kirjassa on lisää samantyylisiä kuvia), Kimmo Pöri sai kakkossijan nisäkkäiden käyttäytymisen sarjassa ja Liisa Heikkinen tuli toiseksi alle 11-vuotiaiden sarjassa.

Kirjan kuvista käy myös hyvin ilmi, miten eläinten elinympäristöt ovat vaarassa. Esimerkiksi Wildlife Photojournalist -sarjan palkintosijoille päässyt sarvikuonoaiheinen kuvasarja on pysäyttävä dokumentti siitä, mitä kiinalainen perinnelääkintä tekee eläimille. Toinen merkittävä uhka on jäiden sulaminen – tästäkin aiheesta kirjassa on useampikin hätkähdyttävä kuva.

Maailman parhaat luontokuvat on upea valikoima ensiluokkaisia luontokuvia.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

5 kommenttia

  1. ihania luontokuvia katsellessa tulee hyvälle mielelle

  2. Ihanat luontokuvat, niitä voisi katsella päivästä toiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...