Maailman parhaat luontokuvat : 24. vuosikerta

Osta kirja itsellesi

Taas on se aika vuodesta, kun käsillä on Wildlife Photographer of the Year -kisan parhaimmistoa esittelevä kirja. BBC Worldwiden ja National History Museumin järjestämä kilpailu juhli tänä vuonna viidettäkymmenettä kierrostaan (miksi tämä kirja sitten on 24. vuosikerta, on hyvä kysymys).

Kirja on samanlainen kuin viime vuonna: tämä on brändi, joka tarjoaa taatun elämyksen, joka ei muutu. Hyvä niin, sillä formaatti toimii ja uudet kuvat tarjoavat tietysti uusia elämyksiä. Kuten viime vuonna, kokonaiskisan voittaja eli Michael ’Nick’ Nicholsin The last great picture ei mielestäni ollut kirjan paras kuva (siinä on horisonttikin vinossa!), mutta mitäpä näistä vääntämään, hieno kuva sekin on ja kirja muutenkin tulvillaan komeita kuvia.

Suomalaisia nimiä ei finalistilistoilla tänä vuonna näkynyt. Kisaan osallistui noin 41 000 kuvaa tänä vuonna, joten siihen nähden ei ole suuri ihme, jos sadan parhaan kuvan joukkoon ei suomalaisia tällä kertaa mahtunut. Yksi tuttu nimi sentään: unkarilainen Bence Máté on suomalaisia lintukuvauskirjoja lukeneille tuttu nimi, yksi mainion Lintukuvauksen käsikirjan tekijöistä.

Luontokuvien ystävälle Maailman parhaat luontokuvat on pakollista katseltavaa, jos ei ole netistä voittajakuvia vielä katsellut, ja jälleen kerran mainio sohvapöytäkirja tai lahjaidea.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.