Maailman parhaat luontokuvat : 23. vuosikerta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Uusi vuosi, uudet maailman parhaat luontokuvat. BBC Worldwiden ja Natural History Museumin Wildlife Photographer of the Year -kisan 23. vuosikerta on jälleen täynnä upeita luontokuvia eri puolilta maailmaa. Kisaan osallistui lähes 43 000 valokuvaa, joten vaikka kuvia onkin selvästi vähemmän kuin viime vuonna, raadilla on varmasti ollut kova työ poimia joukosta ne parhaimmat.

Kilpailun voittaja, Greg du ToitinNorsujen syvin olemus“, jätti minut vähän kylmäksi, mutta muuten sarjavoittajista ei juuri valituksen sanaa ole. Kirjassa on paljon todella upeita kuvia.

Suomalaisiakin kuvia kirjassa on jokunen. Lasse Kurkela nappasi pari erikoismainintaa alle 11-vuotiaiden kuvaajien sarjassa, Arto Raappana taas sai kunniamaininnan Eläimiä ympäristössään -sarjassa.

Fotojournalismisarjassa pärjää näemmä kertomalla tarinoita uhanalaisista eläimistä. Viime vuoden kisassa voiton vei kuvasarja sarvikuonoista, nyt voittaja oli aiheeltaan samankaltainen sarja norsunluun tiestä Afrikasta Filippiineille keräilijöiden kokoelmiin.

Upea sohvapöytäkirja, kaikille luontokuvauksen ystäville varma valinta, jälleen kerran.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...