Maailman parhaat luontokuvat : 23. vuosikerta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Uusi vuosi, uudet maailman parhaat luontokuvat. BBC Worldwiden ja Natural History Museumin Wildlife Photographer of the Year -kisan 23. vuosikerta on jälleen täynnä upeita luontokuvia eri puolilta maailmaa. Kisaan osallistui lähes 43 000 valokuvaa, joten vaikka kuvia onkin selvästi vähemmän kuin viime vuonna, raadilla on varmasti ollut kova työ poimia joukosta ne parhaimmat.

Kilpailun voittaja, Greg du ToitinNorsujen syvin olemus“, jätti minut vähän kylmäksi, mutta muuten sarjavoittajista ei juuri valituksen sanaa ole. Kirjassa on paljon todella upeita kuvia.

Suomalaisiakin kuvia kirjassa on jokunen. Lasse Kurkela nappasi pari erikoismainintaa alle 11-vuotiaiden kuvaajien sarjassa, Arto Raappana taas sai kunniamaininnan Eläimiä ympäristössään -sarjassa.

Fotojournalismisarjassa pärjää näemmä kertomalla tarinoita uhanalaisista eläimistä. Viime vuoden kisassa voiton vei kuvasarja sarvikuonoista, nyt voittaja oli aiheeltaan samankaltainen sarja norsunluun tiestä Afrikasta Filippiineille keräilijöiden kokoelmiin.

Upea sohvapöytäkirja, kaikille luontokuvauksen ystäville varma valinta, jälleen kerran.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...