Max Brallier: Maailman viimeiset tyypit : Painajaiskuningas

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Maailman viimeiset tyypit : Painajaiskuningas on Max Brallierin nuortenkirjasarjan kolmas osa. Kuvituksia ja tekstejä yhdistelevää teossarjaa voisi kokonaisuutena kuvata Jeff Kinneyn Neropatti-sarjan ilmaisukeinon siirtämisenä selviytymistarinaan. Tuloksena on komediallinen hirviöiden metsästys, jossa jatkuvasti pohditaan ystävyyden merkitystä. Sarja on ollut menestys, sen osat ovat kivunneet bestseller-listoille ja siitä on ehditty jo aloittaa televisiosarja.

Maailman viimeiset tyypit -sarjassa lähes kaikki ihmiset ovat joko muuttuneet zombeiksi tai kadonneet, jäljellä on pieni kaveriporukka: Jack Sullivan kavereineen. He ovat toistaiseksi selvinneet hyvin, he ovat rakentaneet linnoituksen takapihalleen ja suunnitelleet loputtomasti erilaisia ansoja ja aseita. Päähenkilölle Jackille maailmanloppu ei ole merkannut suurta surua, liki päinvastoin, hän on saanut uusia ystäviä ja selviytyminenkin tuntuu hauskanpidolta.

Painajaiskuningas on jälleen uusi hirviö Jackin ja ystävien tiellä. Tällä kertaa kyseessä on massiivinen lohikäärmettä muistuttava olento. Tätäkin hirviötä suuremmaksi ongelmaksi nousee radio, jonka toisessa päässä saattaa olla muita selviytyjiä.

Edellisen osan tapaan kirjan sanoma on liian vahvasti alleviivattu. Ystävyys on hyvä teema, mutta siitä muistuttaminen kahden sivun välein tuntuu lukijan aliarvioinnilta. Tämän kuitenkin kestää, sillä muuten kirja on mukaansatempaava, säilyttää rytminsä hyvin ja juoni on toimiva. Maailman viimeiset tyypit on kirjasarja, jota voi suositella esimerkiksi niille lapsille, joita lukeminen ei ole ennen niin kiinnostanut. Samalla se uppoaa hyvin myös innokkaammille lukijoille.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...