Ilari Aalto ja Elina Helkala: Matka muinaiseen Suomeen

Matka muinaiseen Suomeen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ilari Aalto ja Elina Helkala nappasivat valtion tiedonjulkistamispalkinnon teoksestaan Matkaopas keskiajan Suomeen. Nyt pariskunta on siirtänyt tähtäimen hieman taaemmas historiaan: tämä kirja esittelee muinaista Suomea eli alaotsikkonsa mukaisesti 11 000 vuotta ihmisten jälkiä.

Ei tarvitse lähteä Egyptiin nähdäkseen jotain muinaista: Suomikin on pullollaan jälkiä muinaisesta asutuksesta. Suurin osa on tosin huomattavasti vähemmän monumentaalista ja usein niin ajan painamaa, että jälkiä on harjaantumattoman hyvin vaikea tunnistaa.

Aalto ja Helkala esittelevät laveasti kiinnostavimpia muinaismuistoja eri puolilta Suomea ja kertaavat siinä sivussa tämän hetken tietoa Suomen menneisyydestä aina kivikaudelta alkaen.

Kirja on runsaasti kuvitettu ja kauniisti taitettu: se on ilo silmälle ja kirjahyllyn kaunistus. Lukiessa oppii kaikenlaista Suomen esihistoriasta ja saattaapa kirja herättää mielenkiintoa lähteä tutustumaan muinaiskohteisiin itsekin. Lähin muinaisjäännös voi olla yllättävänkin lähellä!

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...