Kirsi Etula ja Sunna Valkeapää-Ikola: Mekkotehdas aikuisille

Mekkotehdas aikuisille

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mekkotehdas aikuisille ponkaisi kotimaisten käsityökirjojen kärkikaartiin heti julkaisemispäivänään. Kirjan tekijöiden ensimmäinen kirja, Mekkotehdas, tarjosi ihania kaavoja tytöille ja tekijäkaarti sai runsaasti toiveita vastaavaan kirjaan aikuisille. Niin syntyi Mekkotehdas aikuisille.

Mekot ovat tulleet 1980-luvun ja 1990-luvun poikamaisen pukeutumistyylin jälkeen takaisin katukuvaan jäädäkseen. Mekkotehdas tarjoaa kaavat kymmeneen aikuisten mekkoon. Mallit ovat ajattomia ja helposti muunnel­tavia. Mekot on kaavoitettu niin pienille, siroille naisille, kuin rehevämmillekin, kokoja löytyy jokaisessa mallissa 34-46. Lisäksi kirjassa on yksi tyttöjen mekkomalli ja pari kassia.

Kirjan kaavat ovat selkeitä ja ompeluohjeet yksityiskohtaisia ja yksinkertaisia. Sanallista ohjeistusta tukevat hyvät piirrokset. Näillä ohjeilla aloittelijakin onnistuu ja taitavampi ompelija voi helposti muokata kaavoja ja lisätä yksityiskohtia. Yksittäisten ohjeiden lisäksi kirjassa on yleisiä ompeluohjeita sekä tietoa materiaalien valinnasta ja kankaiden menekistä.

Mekkotehdas on paitsi tuhti paketti ohjeita ja kaavoja, myös hyvän mielen selailukirja. Krista Keltasen kauniit, eteeriset kuvat on otettu ympäri Suomea kauniissa maisemissa. Niissä korostuu naisellisuus hyvin monimuotoisena, on rimpsuja ja reippautta. Kuvista näkyy hyvin, kuinka samalla kaavalla voi tehdä monta erilaista mekkoa erilaisilla kangasvalinnoilla.

Kirja on painettu paksulle paperille ja kankainen selkämys viimeistelee tyylin. Tämä kirja on omassa kirjahyllyssäni paraatipaikalla, eikä pääse pölyttymään, niin usein sitä selailen ja käytän. Lämpimät suositukset!

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...