Guy Delisle: Merkintöjä Burmasta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Merkintöjä Burmasta on omaelämäkerrallinen sarjakuvakirja. Tekijä Guy Delisle on kanadalainen mies, joka lähtee vaimonsa ja poikansa kanssa reiluksi vuodeksi Burmaan. Tässä sarjakuvassa hän kertoo elämästä tuon vuoden aikana. Vaimo työskentelee Lääkärit ilman rajoja -järjestössä ja Delisle on heidän pienen poikansa kanssa kotona.

Tarina koostuu osittain irrallisista palasista. Delisle tekee huomioita maasta, sen ihmisistä ja ulkomaalaisista asukkaista sekä esittelee erilaisia yksityskohtia arkielämästään. Sarjakuva liikkuu siis monissa eri aihepiireissä: buddhalaismunkit, piraattitavarat, työnteko, politiikka, länsimaalaisten elämä diktatuurissa ja niin edelleen. Eroja kulttuureissa ja tavoissa tuntuu riittävän.

Sarjakuvan piirrostyyli ei ole suurin suosikkini, mutta kiinnostava tarina korvaa sen mahdolliset puutteet. Burmaan liittyviä asioita ei pahemmin käsitellä julkisuudessa täällä Suomessa eikä kovin erilaisista näkökulmista, joten sikäli oli mielenkiintoista tutustua maahan tarkemmin sarjakuvan kautta. Vaihtelun vuoksi lukisin mielelläni useamminkin sarjakuvaromaaneja, mutta niitä ei suomeksi julkaista kovinkaan paljoa.

Guy Delislen teoksista on suomennettu myös kolme muuta sarjakuvaromaania, Pjongjang, Shenzhen ja Merkintöjä Jerusalemista. Nekin ovat lukemisen arvoisia, varsinkin jos on kiinnostunut Aasiasta tai yleensä erilaisista kulttuureista.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 177 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...