Guy Delisle: Merkintöjä Jerusalemista

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sarjakuvapiirtäjä Guy Delisle asui perheensä kanssa vuoden uudessa paikassa vaimonsa työn takia, tällä kertaa Israelissa Jerusalemin kaupungissa. Tuloksena on sarjakuvaromaani Merkintöjä Jerusalemista.

Kaupunki on täynnä eri uskontokuntiin ja kansanryhmiin kuuluvia ihmisiä, jotka on useimmiten separoitu omille alueilleen. Alueet taas saattavat jonkun mielestä kuulua joillekin toisille kuin sen tämänhetkisille asukkaille. Ihmisillä tuntuu olevan ennakkoluuloja toisia ryhmittymiä kohtaan ja käyttäytymismallit ovat tietynlaisia.

Israel ja Jerusalem tuntuvat olevan kaiken kaikkiaan varsin sekavia ja monimutkaisia. Sarjakuvan henki tuntuukin välillä olevan, miksi kaikesta pitää tehdä niin vaikeaa. En tiedä, oppiko Delisle vuoden aikana ymmärtämään aluetta ja sen ihmisiä. Minä ainakin menin kirjan aikana vain entistä enemmän sekaisin tilanteesta, koska en pahemmin seuraa maailmanpolitiikkaa.

Teos on siis taustaidealtaan melko samanlainen kuin aikaisemmatkin Delislen tekemät sarjakuvaromaanit: siinä kuvataan heidän perheensä arkielämää sekä paikallisia ihmisiä ja ilmiöitä. Piirrosjälki on harmaasävyistä ja periaatteessa suhteellisen yksinkertaisen graafista, mutta seassa on välillä pikkutarkkoja maisemakuvia.

Merkintöjä Jerusalemista sai vuoden parhaan albumin palkinnon Angoulêmen sarjakuvafestivaaleilla vuonna 2012. Laadukkaasta teoksesta on siis kyse, tätä sopii suositella erityisesti maailmanpolitiikasta tai eri kulttuureista kiinnostuneille.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Tämä oli todella hyvä, mielestäni paras näistä Delislen päiväkirjoista. Mielenkiintoinen kohde, paljon valoa hämmentävään tilanteeseen ja mielenkiintoisia havaintoja matkan varrelta, sopivan neutraalisti ja analyyttisesti esitettynä. Tätä suosittelisin kyllä aivan kaikille, jos Israelin ja Palestiinan kähinä aiheena kiinnostaa.

  2. Tämän olin aikonut lainata ensimmäiseksi. Nyt vähän mietityttää, että kannattaako aloittaa siitä (Mikon mielestä) parhaasta.;) Kyllä minä tästä aloitan, tuntuu näistä kiinnostavimmalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...