Matthew MacDonald: Näin kehosi toimii

Näin kehosi toimii

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Matthew MacDonald jatkaa puuttuvien käyttöoppaiden laatimista. Erilaisia ihmiskehon käyttöoppaita löytyy tietysti kirjakaupoista ja kirjastoista pilvin pimein, mutta Näin kehosi toimii on todella tyylikkäästi tehty käyttöopas, joka perustuu ajankohtaisiin tieteellisiin näkemyksiin ja on katsantokannaltaan sopivan kriittinen ja neutraali.

Kirja on jaettu selkeisiin osa-alueisiin, joissa käsitellään yhtä tiettyä aluetta kehosta. Kirjan lukemalla oppii kehon eri osien perustoiminnot ja saa paljon ohjeita, miten kyseisestä osasta kehoa voi pitää huolta. Lukemalla kirjan saa hyviä kuntoiluohjeita, jotka uuteen tietoon perustuvina muuttavat joitakin totuttuja käsityksiä ja realistisia laihdutusohjeita, jotka auttavat keventämään painoa.

Jos kirjasta haluaa jotain huonoa keksiä, pahin vika lienee kiusallinen tunne, että jotain tarttis tehdä — kirjan luettuaan potee varmasti vähän aikaa syyllisyyttä omasta kuntoilemattomuudestaan ja huonosta ravinnosta. Niin vähän tekisi niin paljon hyvää, mutta laiska ihminen ei saa aikaiseksi. Tämän kirjan luettuaan ei voi ainakaan vedota tietämättömyyteen.

Kirja on kaiken lisäksi hauska ja vetävästi kirjoitettu. Suomennos voisi olla vähän parempi, paikallisempi — nyt tekstissä puhutaan tuumista ja välillä vastaan tulee ‘kivikuolleen’ kaltaisia englanninkielisiä sanontoja — mutta yleensä ottaen kirjaa oli kyllä ilo lukea. Kehostaan kiinnostuneelle Näin kehosi toimii on nappivalinta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...