Oma kirjani

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tänä keväänä olen tutustunut jo kahteen täytettävään kirjaan. Niistä ensimmäinen, Kirja perheestäni, käsitteli perhettä, ja oli suunniteltu täytettäväksi joko yksin tai yhdessä koko perheen kera. Toinen, Äiti & isä : kertokaa minusta, sen sijaan oli vanhemmille tarkoitettu kirja, jonka ideana on vuosien kuluttua lahjoittaa valmiiksi täytetty muistorikas kirja lapselle.

Kyllä nyt siis kirjallisia pohdiskelijoita hemmotellaan. Tällä kertaa vuorossa on kirja, joka nimensä mukaisesti käsittelee juuri omistajaansa. Sen liki kaksisataa sivua täyttyvät sitä mukaa, kun kirjan kirjoittaja lisää sinne tietoja itsestään, ihmisistä ympärillään ja ympäristöistään. Lisäksi on luku, jossa vilkaistaan tulevaisuuteen sekä tilaa kuville, ajatuksille ja muistoille ylipäätään.

Kirjassa perehdytään niin perusfaktoihin kuin syvällisempiinkin aatoksiin. Sen kanssa pääsee pohtimaan niin elämän tärkeitä virstanpylväitä kuin omia raha-asioitaan, siinä pureudutaan perhesuhteisiin niin lapsuudessa kuin nykyäänkin. Siinä pohditaan yhteiskunnallisia toiveita ja omaa elinympäristöä. Lopuksi luodaan vielä kuva tulevaisuudesta.

Jos joku tämän täyteen kirjoittaa ja joku toinen sen lukee, tietää hän ystävästään – tai jostakin muusta – vallan paljon.

Helppohan tätä on suositella; innostuneet varmasti tunnistavat itsensä ja ehkäpä joku löytää sopivan kohteen, ketä tällä lahjoa. Oikein valittu ihminen ilahtuu tästä varmasti.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...