Oldřich Růžička: Opi miten kaikki toimii

Opi miten kaikki toimii

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Olen alkuvuodesta sattunut törmäilemään sangen moniin laadukkaisiin lasten tietokirjoihin – ja oppinutkin jokaisesta jotakin. Tällä kertaa kyseessä oleva opus kertoo, miten kaikki toimii. Sen kuusi eri aihealuetta tutustuttavat lukijansa talojen, sähkön, autojen, tietokonepelien, internetin ja rahan kehityshistoriaan sekä nykyisiin käyttötapoihin.

Jokainen kirjan teemoista läpikäydään ensin kehityshistoriallisesta näkökulmasta omalla aukeamallaan, jonka jälkeen sivu käännetään suuremmaksi, aihealuetta pikkutarkemmin selittäväksi julisteeksi. Julisteista avautuvat minikirjat tuovat kokonaisuuteen hauskan lisänsä.

Juu, kyllä tätäkin kirjaa mielellään suosittaa. Uskoisin monen pienen – tai hiukan isommankin – tiedonnälkäisen löytävän tästä vastauksia moniin arkipäivän asioista kumpuaviin kysymyksiin. Esikoulu ja siitä ylöspäin voisi ehkäpä olla sellainen teokselle sopiva ikämittari.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 295 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...