Roman Schatz: Parturi

Osta kirja itsellesi

Keskellä helteistä Helsinkiä tapahtuu ryöstö. Kaksi pikkurikollista päättää ryöstää jalokiviliikkeen. Sitten ollaankin keskellä panttivankitilannetta, mutta ei jalokiviliikkeessä, vaan parturissa.

Eletään perjantaista sunnuntaihin hiostavan helteen keskellä. Loppupuolella muistellaan myös runsaslumista talvea, jolloin Helsingissä liikkuminen autolla oli paikoittain lähes mahdotonta. Parturissa käydään kahden rikollisen ja neljän panttivangin kesken antoisat keskustelut ja ne ovatkin tämän kirjan parasta antia. Tuntuu, että mikään ei jää käsittelemättä. Tosin aikaa on koko viikonloppu, jonka aikana kerkiää tapahtua vaikka mitä.

Roman Schatz on onnistunut hyvin, loistavalla kielellä, mutta myös sillä, mitä hän tuo sillä esille. Silti pieni varoituksen sana, tätäkään kirjaa ei kannata lukea ihan tosissaan, vaan pilke silmäkulmassa.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...