M. A. Jeskanen: Perkele : Myytillisiä tarinoita

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Perkele on elävän verenmakuinen vanhan kansanperinteen kuvallinen henkiinherätys. M. A. Jeskanen on piirtänyt kuusi kauhunsekaista sarjakuvanovellia tavoista, joilla pirut ja perkeleet häiritsivät tavallisten ihmisten elämää 1600-luvun Suomessa.

Mustavalkoiset, suorastaan puupiirrosten tunnelman mieleen tuovat kuvat sopivat miljööseen lositavasti. Tarinoiden tyylilaji on pääasiassa kauhu, mutta mukana on myös kaksi tarinaa, joissa huumori ja sympaattisuus rauhoittavat selkäpiitä pitkin kulkevia kylmiä väreitä. Sopivissa kohdin piirrokset muuttuvat pehmeiksi lieventämään seksin ja väkivallan värittämää tunnelmaa.

Säälittää. Ruutujen välistä paistaa, ettei elämä ollut kansalla muutenkaan helppoa eikä yksinkertaista. Sitten vielä sielunvihollinen kiusaa.

Jeskasen tarinan kuljetus on loistavaa. Surullisiin kohtaloihin ja hirvittäviin tapahtumiin sekoittuu sopivasti naurattaviakin tapauksia. Voin aivan kuulla, miten näitä juttuja on sukupolvesta toiseen kerrottu iltapimeillä. Tämä albumi kannattaa kaikkien kauhunväreistä ja kansanperinteestä — tai molemmista — kiinnostuneiden katsastaa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...