Axel Scheffler: Pete ja Pulmu : opitaan sanoja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Axel Scheffler on minulle tuttu kuvittaja Julia Donalsonin ihastuttavista kuvakirjoista, joista erityisesti haluan mainita Mörkylin. Runsaalla urallaan saksalaissyntyinen, sittemmin Englantiin asettunut kuvittaja ja animaattori on tehnyt lähinnä lasten kuvituksia niin brittiläisille, saksalaisille kuin hollantilaisillekin kirjailijoille. Ja sitten tätä ihan omaa Pete ja Pulmu -sarjaansa.

Pete ja Pulmu ovat jänis ja hiiri, ystävykset, jotka puuhailevat yhdessä kaikenlaista leikki-ikäisten otusten elämään sopivaa. He ovat touhunneet jo liki kymmenessä kirjassa eli suosiota tuntuisi riittävän. Toisaalta, kun Pete ja Pulmu -kirjoja tarkastelee hiukan tarkemmin, ei varmasti jää epäselväksi, miksi näin on. Heidän kanssaan pääsee nimittäin esimerkiksi mörköleikkiin, jouluisiin tunnelmiin, yökyläilemään ja ihmettelemään isoa ilmapalloa sekä lätäkköä lattialla, siis osalliseksi juuri sellaisista asioista, jotka ovat tärkeässä asemassa mitä kirjojen kohderyhmään ja heidän elämäntilanteisiinsa tulee.

Nyt käsillä oleva Pete ja Pulmu : opitaan sanoja on nimensä mukaisesti kuvakirja, jonka sivuilla Pete ja Pulmu leikkivät erilaisissa maisemissa, milloin ulkona, milloin sisällä. Aukeamien alalaitoihin on poimittu sivuilta yksityiskohtia, joita etsiskelemällä pienet lukijat voivat samalla kartuttaa sanavarastoaan. Missä ovat esimerkiksi tyyny, kirjahylly ja nojatuoli, missä taas pallo, päivänkakkara tai savupiippu.

Tämän teoksen perusteella haluaisin tutustuttaa perheemme pikkulukijat Peteen ja Pulmuun paremminkin. Myös kuvasanakirjat konseptina ansaitsevat mielestäni suosituksen, joten pidän kirjaa kaiken kaikkiaan onnistuneena.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 304 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...