Krista Petäjäjärvi: Pimppini on valloillaan : naisiin kohdistuva seksuaalinen vallankäyttö

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Huolimatta siitä, että kirjan nimi voi vaikuttaa aika vekkulilta, jopa pikkasen tuhmalta, jopa niin, että yritin sitä hieman lapsilta piilotella, niin koko kirja on täynnä asiaa. Naisen kokema seksuaalinen vallankäyttö on tyrmistyttävää.

Suuri joukko suomalaisia naiskirjailijoita on kirjoittanut mitä erilaisimpia tarinoita siitä, miten naiselle tai tytölle on käynyt huonosti. Miten naista vahvempi vaan ottaa vallan ja tekee mitä lystää. Siinä on ihmisyys ja toinen kunnioitus kaukana. Kaikki tarinat ovat todella hyvin kirjoitettuja, ilman minkäänlaista hysteriaa tai provosointia. Niitä vaan lukee ja lukee, vaikka kurkkua kuristaa. Sitä alkaa pikkuhiljaa suututtamaan, että miksi naisen olisi oltava kiltti ja hiljaa, kärsittävä ja jotenkin uskottava, että oma vika. Koskaan ei ole oma vika, jos toinen vaihingoittaa tai satuttaa, niin että sattuu koko elämän ajan.

Kirja on jaettu kuuteen osaan ja jokaisen osion aloittaa joku asiantuntija ja vasta asiaosuuden jälkeen alkavat tarinat. Asiaosuudet käsittelevät seksuaalista vallankäyttöä tapakulttuurin, rikosoikeuden, kirjallisuuden, sosiologian ja psykologisen kohtaamisen kautta.

Tämä kirja on erittäin mielenkiintoinen herättäjä. Takakannessa kerrotaan, että teoksen tarkoitus on myös auttaa traumaattisten kokemusten käsittelemisessä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...