Sinikka Nopola ja Tiina Nopola: Risto Räppääjä ja nukkavieru Nelli

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Riston parhaan kaverin Nellin perhe on köyhtynyt. Nelli näyttää nukkavierulta, koska hänen mekossaan on reikä. Perhoset ovat lisäksi menettäneet tv-ohjelmansa ja muuttavat Riston kotitalosta pienempään taloon maalle. Riston ja Rauhan päätelmä on selvä: Perhosilla menee taloudellisesti huonosti.

Risto ja Rauha huolestuvat tietysti kovin ja päättävät auttaa Perhosia jollain tapaa. Koska kissan hoitaminen on kallista, he päättävät ottaa Nellin kissan Alpon hoitaakseen. Sitten he keksivät vielä paremman idean: he vuokraavat Alpon Elvi-tädille! Pian kuitenkin paljastuu, ettei se ollutkaan niin hyvä idea, sillä Alpon kissanpäivät ovat luetut Elvi-tädin aloittaessa kovan kurinpidon kissaparalle.

Kun Perhosten köyhyys ei ole aivan sitä, miltä ensisilmäyksellä näyttää ja kun Rauha päättää pelastaa Alpon herra Lindbergin avustuksella, tahtoi tämä auttaa tai ei, luvassa on paljon iloisia väärinkäsityksiä ja farssin ainekset ovat kasassa. Kaikki kääntyy onneksi lopulta parhain päin.

Uusi Risto Räppääjä -kirja on mainio siinä missä aikaisemmatkin. Tarina on jännittävä ja hauska. Erikoista kirjassa on uusi kuvittaja: Sami Toivosen ja Aino Havukaisen sijasta kirjan on kuvittanut Christel Rönns. Kuvitus on laadukasta, mutta tyyli on sen verran erilainen aikaisempaan verrattuna, että vielä pitää vähän totutella uudennäköiseen Ristoon. Lapsille kuvittajan vaihdos ei kuitenkaan tuntunut olevan isokaan juttu.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 860 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...