Katariina Bröms: Sarjamurhaajia idästä : Neuvostoliiton aika

Sarjamurhaajia idästä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Katariina Bröms pitää Ikkunat kii -nimistä, venäläiseen rikollisuuteen keskittyvää podcastia. Sarjamurhaajia idästä on hänen toinen itärikollisuutta käsittelevä kirjansa. 

Sarjamurhaajia idästä esittelee viisi sarjamurhaajaa, jotka tekivät hirmutekonsa Neuvostoliitossa. Vaikka julkisesti Neuvostoliitossa ei ollut sarjamurhaajia, neuvostomurhaajat olivat yhtä verenhimoisia ja julmia kuin amerikkalaiset vastineensa. Rikostutkintaa suorittaneet miliisit työskentelivät valtavan paineen alla, ja heidän kuulustelumenetelmänsä perustuivat enemmän voimaan ja suoranaiseen kidutukseen kuin varsinaiseen poliisityöhön. Mukiloidut ja retuutetut kuulusteltavat tunnustivat kaiken mahdollisen saadakseen pahoinpitelyn loppumaan. Murhat kuitenkin jatkuivat, vaikka tunnustuksen tehnyt mies oli vangittu. 

Sarjamurhaajia idästä on varsin raaka teos, eikä sitä voi suositella herkimmille lukijoille. Muille se on mielenkiintoinen katsaus Neuvostoliiton sarjamurhaajiin ja turhauttaviin rikostutkintoihin, joiden ansiosta murhaajat pystyivät jatkamaan murhaamista vuosia. 

Brömsin podcast Ikkunat kii syventää tietämystä venäläisestä rikosmaailmasta. Myös mustalla huumorilla sävytetty Murha mielessä -podcast on usein suunnannut hirtehisen katseensa itään. 

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...