Elina Teerijoki: Sata ruokaa tähteistä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Olin innoissani saadessani Elina Teerijoen Sata ruokaa tähteistä -kirjan käsiini, sillä kuten varmasti myös monilla muilla, meidänkin jääkaappimme pursuaa erilaisia ruoantähteitä. Elina Teerijoki kertoo kirjansa esipuheessa kirjan tarkoituksen olevan ekologisen ja taloudellisen ruoan laittaminen hyödyntämällä kaappien ylijäämäruoat mahdollisimman hyvin. Lisäksi hän kertoo pitkin kirjaa erinäisiä faktoja roskikseen päätyvän ruoan ympäristövaikutuksista. Tiesittekö että kotitalouksissa syntyvän syötäväksi kelpaavan ruokajätteen määrä on nykyään suurempi kuin ruokapakkauksista syntyvän jätteen määrä?

On upeaa, että tässä ruokakirjassa huomioidaan myös syömisen ekologinen puoli ja laajennetaan arkiruokien kategoriaa innovatiivisilla resepteillä. Erikoisjuttujakin Teerijoen mukaan saa tietysti toisinaan ostaa, mutta hän suosittelee miettimään ruokatuotteelle jo kaupassa edes sen ensimmäisen käyttötarkoituksen, ettei uusi, houkutteleva tuote päädy lopulta avaamattomana roskakoriin.

Kirjan idea on hieno ja reseptien jaottelu ruoka-aineiden mukaan toimiva. Resepteistä löytyy useampia jo ennestään tuttuja ruokia, mutta myös varsin eksoottiselta vaikuttavia kokeiluja. Vai mitä sanotte Kahden freelancerin pannusta, johon tulee muun muassa perunamuusin, riisin ja pastan jämiä. Kuulostaa niin omituiselta että on varmaankin joskus pakko kokeilla.

Sata ruokaa tähteistä liittyy keittiöni vakiokeittokirjoihin ja kaivan sen esille aina kun pitäisi miettiä sopivaa ruokalajia jääkaapista löytyville jämäruoille. Tälle kirjalle soisi ilmestyvän myös jatko-osan, sillä reseptejä voisi olla vielä paljon enemmänkin.

 

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...