Laila Hietamies: Siellä jossakin

Siellä jossakin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pitkästä aikaa tartuin Lailan kirjaan. Siellä jossakin on vielä Hietamiehen nimellä, nykyisinhän Laila on Hirvisaari. Olen aina tykännyt todella paljon Laila Hietamiehen kirjoista, sillä ne ovat hyvin kirjoitettuja ja niissä on sellainen fiilis, joka jää pitkäksi aikaa mieleen.

Siellä jossakin kertoo jatkosodan keväästä 1943. Rakuuna Tukeva on päähenkilö. Jo aikoinaan tutustuin häneen kirjassa Lehmusten kaupunki, joka tämän sarjan aloitti. Nyt oli helppo hypätä kelkkaan, koska juuri Siellä jossakin -kirjan edeltävä vaihe oli juuri tullut televisiosta.

Rakuuna Tauno Tukeva on Karjalan Kannaksella. Vaimo on kuollut, samoin syntymätön lapsi. Kolme lasta Tukevalla on, niistä nuorimmainen on ystävien hoidossa ja kaksi vanhempaa Tanskassa sotalapsina. Miten käy Tukevan ja miten saa elämänsa langat järjestettyä, sitä koko ajan jännityksellä sai seurata.

Kirjassa on monta tarinaa. Saa olla mukana, kun Tukevan rintamatoveri karkaa vihollisen naisen mukana. Selviävätkö he hengissä, kun nainen on raskaana ja kaikki vaarat ovat uhkana. Lehmusten kaupungin ystävät, ei heilläkään ole kaikki niin auvoista. Avioeroja on käynnissä ja uusia liittoja suunnitteilla. Siinä sivussa hoidetaan lapsia ja on sotatila.

Kirjassa on reilusti yli 500 sivua, mutta sen lukee nopeasti, koska sitä ei malta laskea käsistään.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...