Chrissy Freer: Superviljat : terveellisen ruokavalion uudet trendit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ruokapuolella tuntuu olevan nyt muotia kaikkien ruokaan liittyvien terveysasioiden tarkkaileminen. Superviljat -kirja iskee siihen porukkaan, joka haluaa terveellisemmän vaihtoehdon tavallisille viljoille tai niiden tavalliselle käytölle.

Viljalajeista kirjassa on esittelyssä kvinoa, amarantti, tattari, tumma riisi, chia, hirssi, kaura, ohra ja neljä erikoisvehnälaatua. Osa ei siis periaatteessa ole varsinaisia viljoja kasvitieteellisesti, vaan samaan tapaan käytettäviä ravintokasveja. Kaikista on tarjolla ravintoainetiedot ja yleistietoa, jos kyseiset lajit eivät ole ennestään tuttuja.

Resepteistä moni vaikutti hyvältä ja useat tosiaan kokeilemisen arvoisilta. Osa niistä on kokonaan gluteenittomia ja osa pelkästään vehnättömiä. Luulisinkin tämän olevan hyvä kirja keliaakikoille ja vehnäallergisille, vaikka ihan kaikki reseptit eivät heille käykään.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...