Christian Rönnbacka: Viskiretki : suomalaisen viskin jäljillä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Miksi tartuin tähän kirjaan; siihen oli kaksi syytä:

  • Viski – jota lipittelin nuoruusvuosina niin, että miellyin nimenomaan skottiwiskiin ja kaikki muut maistuivat hirveälle. On sanottava, kuten kirjailija itse alkusanoissa, kuinka Chivas Regal ei viennyt makuhermoja millekään aromien vuoristoradalle, mutta muistoksi kalliin kankkusen siitä sai.
  • Christian Rönnbacka – jonka kirjallisista tuotoksista olen nauttinut ennenkin, niin miksi en nytkin. Tuli vielä kirjan nimestä mieleen hänen veneilymatkansa Riskiretki, joten nimilläkin on oma viehätyksensä.

Kirjan aihe on kuitenkin viski ja nimenomaan Suomessa tislatut makujuomat. Esitellään kuusi paikkaa, joissa jalojuomaa tislataan ja millaisella antaumuksella. Kaikissa tislaamoissa on oma henki, joka on hyvä. Miten niissä tehdään viskiä, se on kunnia-asia.

Kirjaa lukiessa tuli esille ihan erilainen näkökulma viskiin ja sen tekijöihin. Siihen, ettei ihan kuka tahansa voi alkaa tislaamaan viskiä, joka on aivan eri asia kuin korpikuusen kyyneleet. Ihana intohimo siihen, mitä tekee, kantaa koko kirjan matkan. Viski esiintyy sellaisena kultaisena herkkuna, jota pitäisi osata nautiskella, ei ryypätä.

Viskiretki on hieno matka kaikkiin niihin kuuteen paikkaan, joissa tynnyreissä kypsyy hienoa ainetta. Upea kuvitus kertoo lisää ja tekee mieli itsekin päästä noihin paikkoihin. Mitä tästä kirjasta opin, niin jos tulen joskus nauttimaan suomalaista viskiä, nautin sen hitaasti ja arvokkaasti.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...