Onninno

Stina Saari: Onninno

Stina Saari voitti Tanssiva karhu -palkinnon esikoiskokoelmallaan Änimling, ja siksi päätyi aikoinaan minunkin lukulistalleni. Änimling on erinomainen, joten odotukset ovat korkealla uuden kokoelman suhteen. Onninno on jo päällisin puolin kiehtova: etukannessa ei lue mitään, kannet on vain koristeltu mustavalkoisin, graafisin kuvioin. Takakanteen o... Lue koko vinkki »
Tekniikan maailmat

Eino Santanen: Tekniikan maailmat

Tekniikan maailmat vie mielen (ja hakutulokset) perinteisen miestenlehden pariin. Unohdetaan ne autot nyt, mutta tekniikan parissa toki ollaan. Minun käsiini tämä sattui Tanssiva karhu -projektini myötä, teos voitti palkinnon vuonna 2015. Teoksen ensimmäinen kokonaisuus, yhdeksänosainen runoelma "Tekniikan maailmat", luotaa toiston, asettelun ja... Lue koko vinkki »
Lukijan luomislukko

David Markson: Lukijan luomislukko

Nyt osui kohdalle jotain hyvin hämmentävää. Sain vinkin David Marksonin romaanista Lukijan luomislukko; minut hyvin tunteva henkilö oli varma, että olisin innoissani kirjasta. Romaani täynnä sivistyneitä viittauksia ja alluusioita, mutta oikeastaan vailla suurinta osaa romaanista? Parisataa sivua rivin tai kahden mittaisia katkelmia, sitaat... Lue koko vinkki »

Hannu Väisänen: Kuperat ja koverat

Hannu Väisänen on Suomen arvostetuimpia kuvataiteilijoita, ja hänet on palkittu monilla tärkeillä alan palkinnoilla. Kuvataiteen ohella Väisänen on toiminut monissa poikkitaiteellisissa avantgardevirityksissä ja hän on ollut omalta osaltaan tärkeä palanen kotimaisen performanssitaiteen kehityksessä 1970-luvun alkupuolella. Väisänen on myös taitava ... Lue koko vinkki »