Passio

Pirkko Saisio: Passio

Passio on vaikuttava lukuelämys. Se on läpileikkaus eurooppalaista historiaa 1500-luvun Firenzestä 1950-luvun Suomeen. Tarinaa kantaa koru, jonka ensimmäisenä ripustaa kaulaansa firenzeläinen ruhtinatar Vasari. Askeesin aika on takana, turhuuden roviota sytyttänyt Savonarola on itse saanut palaa ja ruhtinatar saattaa taas pukea ylleen mieheltään sa... Lue koko vinkki »
Haunted

Chuck Palahniuk: Haunted

Chuck Palahniukin Haunted on kauhistuttavien kertomusten kokoelma, jossa tutkitaan kuolemaa, kärsimystä ja seksiä. Eli juuri sitä parasta kesälukemista! Me kaikki tunnemme Palahniukin Fight Clubin, mutta tämä tarinakertomus lähtee kokonaan eri linjoille kuin tappelukerho. Eksistentialismi ja yhteiskuntakritiikki ovat tässäkin läsnä, mutta kerron... Lue koko vinkki »
Punainen durra

Mo Yan: Punainen durra

Vuoden 2012 kirjallisuuden nobelisti Mo Yan on vielä suomentamaton, eikä tätä esikoisteosta olla tietääkseni toistaiseksi suomentamassa. Osa tarinasta voi olla suomalaisille silti tuttu: kirjaan perustuvaa Punainen pelto -elokuvaa on joskus Suomessakin esitetty. Red Sorghum on sukutarina, jossa lapsenlapsi kertoo pääasiassa isänsä ja tämän vanhe... Lue koko vinkki »
Jonakin päivänä kaduttaa

Minttu Vettenterä: Jonakin päivänä kaduttaa

Elisan piti päästä ripille seuraavana kesänä, sen sijaan helmikuussa vietettiin hänen hautajaisiaan. Elisa teki itsemurhan päästäkseen eroon koulukiusaamisesta. Lopullisesti. Elisan äiti löytää tyttärensä päiväkirjan ja pyytää isää, Miksua, lukemaan sen. Isä syyttää loputtomasti itseään siitä, että hän ei kysellyt tyttäreltään riittävästi asioita. ... Lue koko vinkki »

Liza Marklund: Vastalauseita : Kirjoituksia 1985–2010

Liza Marklund – nimi, joka jättää tuskin ketään kylmäksi. Kaikilla on hänen kirjoistaan ja kirjoituksistaan mielipide, joko puolesta tai vastaan. Dekkareissaan hän on tarjonnut jännityksen ja äärimmäisten tapahtumien lisäksi aina myös yhteiskunnallisen näkökulman asioihin. Muissa kirjoissa taas on käsitelty naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Tähän kir... Lue koko vinkki »

Tuomas Nyholm: Sinun edestäsi vuodatettu

Sinun edestäsi vuodatettu on erittäin hyvä esikoisromaani, jännäri, joka tavoittaa kansainväliset mittasuhteet vaivatta! Tapahtumat sijoittuvat Torontoon, kerrostalon kummallisen yhteisön jäseniin, jotka ottavat uudenkin tulokkaan miellyttävästi vastaan. Yhteisö imaisee mukaansa ja elämä kietoutuu yhtä tiukemmin erilaisiin keinoihin paeta todell... Lue koko vinkki »
Kadonneet

Kim Echlin: Kadonneet

Ikuisesta rakkaudesta kertovan tarinan ydinosa sijoittuu Kambodžan lähimenneiden vuosikymmenien todellisuuteen. Kertomus alkaa Montrealista ja vuodesta 1979, jolloin 16-vuotias Anne rakastuu Kambodžasta tulleeseen musisoivaan yliopisto-opettajaan Sereyhin. Muutamien onnellisten, musiikkiklubien ja muun nuorten menon täyttämien kuukausien kuluttua S... Lue koko vinkki »

Atiq Rahimi: Kärsimysten musta kivi

Afgaanikirjailijan kolmannen suomeksi ilmestyneen teoksen mittakaava ja äänilaji on sama kuin aiempien. Kahden henkilön ympärille tiivistyvän pienoisromaanin verkkainen, tunnelmaa tarkkaan kuvaileva teksti kasvaa kirjan mittaan kuiskauksesta huudoksi. Nainen hoivaa haavoittunutta miestä ja yrittää pitää hänet piilossa, kun ympärillä käydään sisä... Lue koko vinkki »

Boris Pahor: Nekropoli

Kirjan minäkertoja on vierailemassa Natzweiler-Struthofin entisessä keskitysleirissä, joka on avoinna turisteille ja jossa on ranskalaisten pystyttämä nécropole nationale -muistomerkki. Ajatuksissaan hän palaa parinkymmenen vuoden takaisiin tapahtumiin tässä ja muutamassa muussa leirissä. Samalla hän seuraa sivusta paikalla olevan matkailijaryhmän ... Lue koko vinkki »

Elie Wiesel: Yö

Olen lukenut paljon kirjoja, jotka käsittelevät keskitysleirejä, juutalaisten kohtelua sotien aikana. Tämä Elie Wieselin kirja oli lukematta, mutta nyt se on luettu ja se oli kerrassaan koskettava. Kaikki keskitysleirikuvaukset ovat järkyttäviä ja on ihan hyvä välillä lukea sitä kaikkea kärsimystä. Palauttaa itsensä olemaan kiitollinen niin monesta... Lue koko vinkki »