Taste of Lapland

Helena Lylyharju ja Kari Martiala: Taste of Lapland

Ruokatoimittaja, valokuvaaja Kari Martiala ja keittiömestari Helena Lylyharju tekivät viisivuotisen löytöretken Lappiin. Sen pohjalta syntyi Lapin makuja – luonnonläheinen, erämaan rauhaa huokuva matkakirja. Samalla se on ylistyslaulu rikkaalle lappilaiselle ruokakulttuurille. Nyt kirja on ilmestynyt myös englanniksi: Taste of Lapland. Jos Lappi... Lue koko vinkki »
Kesäruokaa paratiisista

Helena Lylyharju ja Kari Martiala: Kesäruokaa paratiisista : havaijilaisia herkkuja kotikeittiöön

”Jos jossakin maapallolla täyttyvät paratiisin tunnusmerkit, niin juuri Tyynenmeren saaristossa.” Tuossapa lainaus, jonka todenmukaisuutta ei tähän keittokirjaan tutustuttuaan oikeastaan sen koommin tarvitse epäillä – mikäli siis omaksi paratiisikseen mieltää ikuisen kesän lämmön, värien kirjon ja pitkälti merellisten sekä trooppisten maisemien... Lue koko vinkki »
Karjalainen keittiö

Ulla Liukkonen, Helena Lylyharju ja Kari Martiala: Karjalainen keittiö : uusia tuulia perinneruokiin

Karjalanpiirakat, kukot ja karjalanpaisti; siinäpä ne lähinnä olivat, siis asiat, jotka ennen tähän teokseen tutustumistani yhdistin käsitteeseen karjalainen keittiö. Kovin oli siis mielikuvani suppea siitäkin huolimatta, että miltei jokaiseen, noin kolmeenkymmeneen, elämäni kesään on kuulunut ajanvietto Suomenniemen kunnassa, Etelä-Karjalan sydäme... Lue koko vinkki »