Kate Holden: Enkelivaihde

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Enkelivaihteessa on vaihde koko ajan päällä, vapaalle ei heitetä, ennen kuin kirja on luettu, jos sittenkään.

Kirjailija on kirjallisuustieteen maisteri ja sen kyllä huomaa. Teksti on niin mukaansa tempaavaa, kun antautuu mukaan tähän omaelämäkerralliseen romaaniin.

Kate on kunnollinen tyttö, kunnollisesta perheestä, eletään Australiassa. Ujo ja arka tyttö ajautuu kokeilemaan huumeita ja siitä alkaa Enkelivaihde.  Katesta tulee heroiinin päivittäiskäyttäjä. Kuinka on mukavaa ja sitten ei. Monta kertaa Kate yrittää päästää aineista eroon, mutta sortuu uudestaan. Piikin himo, siis se kuinka saa pistää piikin itseensä, on niin voimakas. Annosten määrä kasvaa ja rahaa menee. Vielä kerran…

Aluksi Kate maksaa piikkinsä kirjakauppa-apulaisen palkalla. Kauan se ei riitä ja niin Kate ajautuu kadulle myymään itseään. Kadulta hän pääsee bordelliin. Prostituoidun työ tulee erittäin hyvin ja tarkasti kuvatuksi, sillä tätä työtä tehdään vuosia. Kate tienaa hyvin, mutta silti ei riitä, heroiini vie kaiken. Lisäksi Katella on työtön nisti poikaystävänä, jonka piikit hän myös maksaa.

Erän kerran hän vaan haluaa lopettaa, haluaa takaisin siihen aikaan, kun eli huumeetonta elämää. Alkaa pitkä tie metadonin avulla. Kate on siitä onnellisessa asemassa, että hänellä on koko ajan tukena rakastavat vanhemmat.

Kyseessä on siis romaani; jos olisi elämäkerta, en ehkä uskoisi kaikkea.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...