Mika Kulju: Frozen Hell

Osta kirja itsellesi

Frozen Hell on iPadille julkaistu e-kirja Raatteen tien taisteluista. Englanninkielinen kirja kertoo kattavasti, mitä Raatteen tiellä vuodenvaihteessa 1939–40 tapahtui ja miksi tapahtumat jäivät historiankirjoihin. Itselleni Raatteen tien tapahtumat olivat perusteiden tasolla tiedossa, mutta tarkemmat yksityiskohdat olivat vieraita, joten oppitunti oli paikallaan.

Frozen Hell hyödyntää multimediamahdollisuuksia, tosin niukanlaisesti. E-kirjan mahdollisuuksia käytetään lähinnä muutaman videon verran. Vanha sodanaikainen filmimateriaali oli mielenkiintoista, mutta muuten iPadin mahdollisuuksia ei hyödynnetty. Valokuvat ja kartat olisi voinut julkaista kirjassakin. Esimerkiksi sinänsä ansiokkaaseen karttamateriaaliin olisi voinut lisätä vuorovaikutteisuutta ja havainnollistaa esimerkiksi joukkojen liikkeitä animaatioilla.

Hyvä, ytimekäs e-kirja mielenkiintoisesta aiheesta siis ja toteutukseltaan tyylikäs ja helppokäyttöinen, mutta vain englanniksi. Digitaalisen alustan mahdollisuudet jäivät vielä hyödyntämättä, toivottavasti jatkossa niitä osataan käyttää tehokkaammin tiedon välittämiseen. On tämä e-kirja sentään perinteistä paperikirjaa mielenkiintoisempi ja ehkä vähän vetovoimaisempi, mutta jos aihe ei kiinnosta, ei sen pakkopullaopiskelu tästä e-kirjasta paperikirjaa helpommin onnistu.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...