Mika Kulju: Frozen Hell

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Frozen Hell on iPadille julkaistu e-kirja Raatteen tien taisteluista. Englanninkielinen kirja kertoo kattavasti, mitä Raatteen tiellä vuodenvaihteessa 1939–40 tapahtui ja miksi tapahtumat jäivät historiankirjoihin. Itselleni Raatteen tien tapahtumat olivat perusteiden tasolla tiedossa, mutta tarkemmat yksityiskohdat olivat vieraita, joten oppitunti oli paikallaan.

Frozen Hell hyödyntää multimediamahdollisuuksia, tosin niukanlaisesti. E-kirjan mahdollisuuksia käytetään lähinnä muutaman videon verran. Vanha sodanaikainen filmimateriaali oli mielenkiintoista, mutta muuten iPadin mahdollisuuksia ei hyödynnetty. Valokuvat ja kartat olisi voinut julkaista kirjassakin. Esimerkiksi sinänsä ansiokkaaseen karttamateriaaliin olisi voinut lisätä vuorovaikutteisuutta ja havainnollistaa esimerkiksi joukkojen liikkeitä animaatioilla.

Hyvä, ytimekäs e-kirja mielenkiintoisesta aiheesta siis ja toteutukseltaan tyylikäs ja helppokäyttöinen, mutta vain englanniksi. Digitaalisen alustan mahdollisuudet jäivät vielä hyödyntämättä, toivottavasti jatkossa niitä osataan käyttää tehokkaammin tiedon välittämiseen. On tämä e-kirja sentään perinteistä paperikirjaa mielenkiintoisempi ja ehkä vähän vetovoimaisempi, mutta jos aihe ei kiinnosta, ei sen pakkopullaopiskelu tästä e-kirjasta paperikirjaa helpommin onnistu.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...